Jaunimo mentoriui Jakščiui – naujas tyrimas dėl jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimo

Prieš 1 metus 70

Kauno apygardos prokuratūra pradėjo naują tyrimą dėl jaunesnių negu 16  metų asmenų tvirkinimo jaunimo mentoriui, viešosios įstaigos „Mokinio karjera“ direktoriui Remigijui Jakščiui. Vyro kotedže praėjusią savaitę policija rado pasislėpusį paauglį, rašo delfi.lt.

„Yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo“, – Delfi.lt nurodė Generalinės prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Jos teigimu, tyrimą atlieka Kauno apygardos prokuratūra, perėmusi visą tyrimo medžiagą iš apylinkės prokurorų.

Pasak jos, R. Jakščiui įtarimai kol kas nėra pareikšti.

Anot jos, šiuo metu Kauno apylinkės teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, kurioje vyriškis kaltinamas padaręs seksualinio pobūdžio nusikaltimus prieš tris nepilnamečius, valstybinį kaltinimą palaikantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras prašo kaltinamajam sugriežtinti kardomąją priemonę – uždėti apykoję.

Antradienį Kauno apylinkės teismas antradienį neviešame posėdyje išnagrinėjo Probacijos tarnybos Kauno regiono skyriaus teikimą – juo prašoma anksčiau už keturių nepilnamečių tvirkinimą nuteistam „Mokinio karjera“ direktoriui R. Jakščiui skirtą laisvės apribojimo bausmę pakeisti į areštą. Teismas trečiadienį paskelbs, ar prašymas bus patenkintas.

Į teismą atvykusiems žurnalistams R. Jakštys skundėsi, kad gatvėje nesijaučia saugus – esą jau buvo užpultas, skelbė delfi.lt.

Kauno apygardos prokuratūra LRT.lt patvirtino, kad po praėjusią savaitę įvykusio incidento, kai už seksualinius nusikaltimus teisto ir teisiamo R. Jakščio namuose pareigūnai rado besislepiantį paauglį, pradėtas ikiteisminis tyrimas perkvalifikuotas ir dabar yra atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 153 str. 1 d. („Jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimas“).

Šiuo metu ikiteisminiame tyrime intensyviai atliekami visi ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai, anksčiau teigė prokuratūros atstovė T. Merkevičiūtė.

Penktadienį pranešta, kad Kauno apygardos prokuroras kreipėsi į Kauno apylinkės teismą, prašydamas už seksualinius nusikaltimus teisiamam R. Jakščiui skirti intensyvią priežiūrą – apykoję ir išleisti jį iš namų tik valandai per parą.

.

Skaityti visą pranešimą