Išgelbėti Jonavos rajono ežere skendę 2 vaikai, jiems pavojus negresia

Prieš 1 metus 65

Pirmadienio popietę gautas pranešimas, kad Jonavos rajono ežere skęsta du vaikai. Apie tai informavo Bendrasis pagabos centras (BPC). Pirminiais duomenimis, vaikai iš ežero buvo ištraukti dar prieš atvykstant ugniagesiams gelbėtojams, jiems padėjo greta buvęs suaugęs žmogus.

„Šiandien 15:14 val. Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Jonavos r. sav., Ruklos sen., Ruklos mstl. Laumės g. ežere skęsta du vaikai“, – rašoma pranešime.

Į įvykio nuskubėjo Jonavos PGT priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai, Kauno AVPK policijos komisariatui.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vyresnioji specialistė Džiuginta Vaitkevičienė LRT.lt informavo, kad vaikai buvo išgelbėti dar prieš atvykstant ugniagesiams.

„Panašu, kad ištraukė greta buvęs suaugęs žmogus. <...> Ugniagesiai gelbėjimo darbų neatliko“, – teigė PAGD atstovė.

Pirminio pranešimo duomenimis, ežere skendo du vaikai, mat maždaug vandens telkinio viduryje įlūžo į ledą.

„Pokalbio metu pranešėjas informavo, kad vaikai užlipo ant ledo, bet patys parsigauti į krantą negalėjo. Pranešė gyventojas ir sakė, kad pasitiks atvykstančias tarnybas“, – minėjo D. Vaitkevičienė.

Vėliau BPC informavo, kad ugniagesiams gelbėtojams nereikia atlikti gelbėjimo darbų ir kad vaikams pavojus negresia.

Skaityti visą pranešimą