Iš vamzdžio daugiau nei savaitę trykšta vanduo: kas apmokės sąskaitas?

Prieš 1 metus 92

Savaitės pradžioje „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojos informacija apie miškingoje miesto vietoje atsiradusį naują „upelį“. Pasak moters, iš vamzdžio Fredoje tekantis vanduo gatvę plauna jau kurį laiką, o koks tikrasis šios versmės šaltinis, iki galo neaišku.

Kaunas, Lekėčių gatvės šlaituose, tarp 33-35 namų. Pranešta prieš savaitę – niekas nereaguoja. Kažin, kas apmokės vandens nuostolius? Avarinėje bandė aiškinti, jog šioje vietoje, Fredoje, Kauno mieste nėra vandentiekio“, – pirmadienio vakarą informavo skaitytoja.

Tuoj pat išsiuntus užklausą „Kauno vandenims“, bendrovė ėmė aiškintis šio nutekėjimo priežastis. Ketvirtadienio popietę „Kauno vandenų“ viešųjų ryšių specialistė Vaida Bytautė naujienų portalui pateikė komentarą.

„Vanduo greta Lekėčių gatvės bėga iš „Telia“ komunikacijų (kabelių futliaro vamzdžio), kuris šioje vietoje paklotas per griovą ir yra išorėje, nors paprastai komunikacijos klojamos grunte.

Siekdami nustatyti, ar tai gruntinis vanduo, ar vanduo patenka į „Telia“ komunikacijas iš nesandarių vandentiekio tinklų, šiandien UAB „Kauno vandenys“ Eksploatacijos skyriaus darbuotojai, pasitelkę specialią įrangą, naudojamą vandens nutekėjimo iš tinklų paieškai, atliko Lekėčių g. bei greta esančių gatvių vandentiekio tinklų patikrą.

Nutekėjimo iš vandentiekio tinklų nenustatyta. Kadangi reikalinga patikrinti gana nemažą tinklų atkarpą (apie 500 metrų), darbai bus tęsiami artimiausiomis dienomis“, – nurodė V. Bytautė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Skaityti visą pranešimą