Interpeliacija energetikos ministrui Kreiviui vyks kitą antradienį

Prieš 1 metus 64

Opozicinių parlamento frakcijų inicijuota interpeliacija energetikos ministrui Dainiui Kreiviui vyks kitą antradienį, sako Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma, pristatydamas artėjančios savaitės parlamento darbų programą.

„Antradienį, kaip matote, yra numatoma energetikos ministro interpeliacija, kuri užima nemažai laiko“, – ketvirtadienio Seimo seniūnų sueigos metu sakė konservatorius.

ELTA primena, kad Seimo sekretoriatui parlamento mažuma įteikė interpeliacijos projektą rugsėjo 20 d. Pasak socialdemokrato Eugenijaus Sabučio, buvo surinkti 62 visų opozicinių frakcijų atstovų parašai.

Ministras iš Seimo tribūnos turės atsakyti į 23 klausimus apie antrąjį elektros tiekimo rinkos liberalizacijos etapą, elektros generacijos pajėgumus, energijos išteklių kainas, saulės elektrines, UAB „Ignitis“, taupymo planą ir nuotolinio darbo kompensacijas, įmonių bankrotą ir darbuotojų atleidimus, biokuro kainą, biržą „Nord Pool“, gaminančių vartotojų situaciją ir kt.

Skaityti visą pranešimą