Internautus papiktino Seimo narių nuotrauka, sureagavo ir Čmilytė-Nielsen: tai viena iš „tradicijų“, kurias reikėtų pamiršti

Prieš 1 metus 58

Šeštadienį socialiniuose tinkluose vartotojai ėmė dalintis krepšinio turnyre Baltijos Asamblėjos taurei laimėti užfiksuota Lietuvos Seimo narių nuotrauka, kurioje – Seimo nariai stovi, o šokėjos klūpi prieš juos. Į internautus papiktinusią nuotrauką sureagavo iš Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, kuri teigė besivilianti, kad tokių „tradicijų“ atsisakys ne tik Seimo nariai, bet ir krepšininkai profesionalai.

„Paprastai vyrams nereikia prašyt, kad moterys jų nuotraukose neužstotų“, – įraše mintimis dalinosi V. Čmilytė-Nielsen.

„O jeigu rimčiau, tai toks pozavimas – viena iš tų sporto „tradicijų”, kurių vertėtų atsisakyti. Gaila, kad mūsų Seimo nariams šįkart taip neatrodė. Viliuosi, kad ateityje ne tik Seimo vyrai, bet ir krepšininkai profesionalai fotografams taip nebepozuos“, – „Facebook“ paskyroje dalinosi Seimo pirmininkė.

Seimo krepšinio komanda – Seimo Pirmininko pavaduotojas Andrius Mazuronis, Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje pirmininkas Andrius Kupčinskas ir Seimo nariai Virgilijus Alekna, Andrius Bagdonas, Domas Griškevičius, Deividas Labanavičius, Gintautas Paluckas, Audrius Petrošius ir Giedrius Surplys.

Šiemet turnyras vyko Estijos mieste Otepėje.

Kaip nurodoma Seimo internetinėje svetainėje patalpintame pranešime, Iniciatyva kiekvienais metais rengti Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų narių krepšinio turnyrą Baltijos Asamblėjoje įsitvirtino siekiant visuomenėje populiarinti krepšinį, fizinį aktyvumą ir sveiką gyvenseną. Varžybos paeiliui organizuojamos visose Baltijos valstybėse.

Skaityti visą pranešimą