Į vasaros stovyklas kauniečių vaikams vietų neliko po pirmų minučių, savivaldybė taiso sistemos klaidą

Prieš 2 metus 179

Ketvirtadienį ryte Kauno miesto savivaldybė paskelbė, kad prasidėjo registracija į vasaros vaikų stovyklas. Tačiau kauniečiai susidūrė su problema: per pirmas minutes nebeliko nė vienos laisvos vietos jų atžaloms. Savivaldybės atstovė teigė, kad sprendžiama sistemos klaida ir vyks pakartotinė registracija kitą dieną.

Kaunietė Raimonda LRT.lt sakė, kad ne pirmą kartą registruoja savo dukrą per šią savivaldybės sistemą į vasaros stovyklas. Ankstesniais metais vietų būdavo net ir praėjus parai nuo registracijos atidarymo. Šiemet sistema rodė, kad visos vietos užimtos, nors nuo registracijos pradžios buvo praėjusios vos kelios minutės.

„Mes susirašėme su drauge, kuri buvo prisijungusi dar prieš 9 val., kai dar nebuvo galima registruotis. Aš 9 val. prisijungiau, atsidarėme, matėme, kad visur vietų yra. Pasitarėme porą minučių, kur registruojame, pasižiūrėjome, į kokią pamainą, pradėjau jungtis per elektroninius valdžios vartus. Kai prisijungiau – rašo, kad nepavyksta registruoti. Dar kartą įėjau į stovyklų puslapį ir žiūriu, kad nebėra vietų mano pasirinktoje stovykloje, kur prieš tai buvo 10 vietų. Tada perėjau visas kitas ir žiūriu, kad niekur nėra vietų. Ir visa tai nutiko per 5–9 minutes, ne ilgiau“, – pasakojo Raimonda.

Ji teigė, kad į Kauno savivaldybę prisiskambinti nepavyko, o su ta pačia problema susidūrė dar kelios draugės, tik vienai pavyko užregistruoti savo atžalą.

„Atrodo truputį nerealu, kad visos vietos būtų užpildytos. Bet draugė sakė, kad kai jungėsi, stovykloje, kur buvo 10 vietų, liko 9. Gal kas nors labai greitai moka registruotis?“ – svarstė kaunietė.

Kauno miesto savivaldybės feisbuko paskyroje po pranešimu apie registraciją į vaikų stovyklas taip pat nestigo kauniečių pastabų. Vieni irgi teigia, kad vietų nebeliko vos po kelių minučių nuo registracijos pradžios, kiti sako, kad sistema sutriko ir vieną vaiką keliasdešimt kartų užregistravo į tą pačią stovyklą. Vėliau kai kurie rašė, kad vaikų registracijos į stovyklas sistema užlūžo.

Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistė Jurgita Česnulevičienė LRT.lt perduotame komentare teigė, kad vaikai.kaunas.lt sistemoje užfiksuota registracijų dubliavimo klaida, šiuo metu ji sprendžiama.

„Pirminės gyventojų registracijos išliks, o į likusias laisvas vietas gyventojai galės registruotis penktadienį 9 val. ryto“, – komentavo J. Česnulevičienė.

Kauno savivaldybė feisbuke rašė, kad yra daugiau kaip 2,1 tūkst. vietų stovyklose kauniečių vaikams. Pasak J. Česnulevičienės, stovyklų vietų skaičius yra fiksuotas ir negali būti didinamas.

„Jas organizuoja nevyriausybinės organizacijos, atsiliepusios į miesto kvietimą ir atitikusios veikloms bei vaikų užimtumui keliamus reikalavimus. Stovyklų organizavimui taip pat numatytas miesto finansavimas, jis negali būti koreguojamas“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės atstovė.

Skaityti visą pranešimą