Į Ukrainą keliauja rekordinio dydžio siunta iš Lietuvos, o Jakilaitis tikina – lietuviai nepavargo aukoti

Prieš 1 metus 275

Paramą Ukrainai teikianti organizacija „Stiprūs kartu“ išsiuntė trečiąją ir, kaip sakoma, didžiausią šildytuvų ir generatorių siuntą į Ukrainą. „Stiprūs kartu“ su Nacionaliniu Dailės muziejumi daugiau nei mėnesį rengia akciją „Sušildyk Ukrainą“. Šiam tikslui surinkta per 300 tūkst. eurų ir į Ukrainą išsiųsta po 350 generatorių ir šildytuvų. Vieno iš organizatorių Edmundo Jakilaičio teigimu, lietuvių entuziazmas aukoti neslopsta.

Vienas akcijos „Sušildyk Ukrainą“ iniciatorių Edmundas Jakilaitis atskleidė, kad siuntą sudaro elektros generatoriai, dyzeliniai šildytuvai, akumuliatoriniai šviestuvai ir kita įranga.

„Turime rekordinio dydžio siuntą, važiuojame dviem pilnutėliais autobusais. Vežame 100 dyzelinių oro šildytuvų, daugiau negu 50 generatorių, <...> turime keletą šimtų akumuliatorinių šviestuvų, kurie turi USB jungtis ir galima jais krauti telefonus“, – apibūdino jis.

Taip pat į Ukrainą vežami elektros energijos kaupikliai.

„Tai modernūs akumuliatoriai, naudojami patalpose, kuriose neįmanoma užkurti generatoriaus. Jie gali palaikyti nedidelio biuro ar kelių darbo vietų gyvybingumą parą ar netgi dvi“, – nurodė E. Jakilaitis.

Paklaustas, ar lietuvių aukos Ukrainai nemažėja, E. Jakilaitis tikino, kad entuziazmas padėti ukrainiečiams niekur nedingo.

„Noras aukoti yra pakankamai didelis. Nors nekuriame ypatingo vajaus, bet organizacija „Stiprūs kartu“ nuo karo pradžios surinko 1,5 mln. eurų, <...> o šiai iniciatyvai – 300 tūkst. eurų. Manau, kad entuziazmas yra. Ko čia pavargti? Niekas mūsų nežudo, mūsų žmonų neprievartauja ir raketos Vilniuje nekrenta“, – teigė jis.

Skaityti visą pranešimą