Į Lietuvą pradės veržtis labai šalto oro banga – temperatūra nukris ir iki 18 laipsnių šalčio

Prieš 1 metus 50

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė LRT RADIJUI sako, kad ketvirtadienis bus drėgnas ir niūrus, o jau popietę į šalį pradės plūsti labai šalto oro banga. 

Ketvirtadienio orus lems ciklono centrinė dalis, todėl orai bus apniukę. Daugelyje rajonų numatomi krituliai. Šiaurinėje šalies dalyje daugiausiai kris sniegas, pietinėje ryto valandomis kris lietus, vėliau jį keis šlapdribą, o vakarop čia pasirodys ir sniegas.

Pūs smarkokas ir žvarbus šiaurės rytų vėjas, jo gūsiai pajūryje sieks 15–17 m/s.

Aukščiausia temperatūra bus fiksuojama pirmoje dienos pusėje, ji pasiskirstys tarp 1 ir 6 laipsnių šilumos, tik šiaurės rytiniuose rajonuose gali išlikti silpnai neigiama temperatūra – apie 1 laipsnį šalčio. Popietę į Lietuvą pradės veržtis labai šalto oro masė, todėl po pietų temperatūra pradės kristi ir vakare visur turėtų įsivyrauti neigiama temperatūra – pietinėje šalies dalyje ji gali svyruoti ir apie 0 laipsnių, tačiau kitur svyruos tarp 1–6 laipsnių šalčio.

Dėl to antroje dienos pusėje pradės formuotis plikledis. Sinoptikė ragina pėsčiuosius ir vairuotojus būti atidesniems.

Penktadienio naktį pietiniuose rajonuose truputį pasnigs, diena bus be kritulių. Gali formuotis plikledis.

Vėjas naktį bus šiaurės, šiaurės rytų krypties, jo greitis sieks 8–13 m/s, o dieną jis bus rytinių krypčių, ir sieks 6–11 m/s greitį.

Temperatūra naktį šiaurinėje pusėje nukris iki 9–14, o kai kur 15–18 laipsnių šalčio. Dieną temperatūra svyruos tarp 8–13, vietomis nukris iki 15 laipsnių šalčio.

Daugiau apie orus – specialioje LRT.lt skiltyje.

Skaityti visą pranešimą