Į Kauną atkeliavo Ukrainoje sunaikintas okupantų tankas

Prieš 11 mėnesius 89

Karo technikos ekspozicijoje Kaune eksponuojamas Ukrainos kariuomenės sunaikintas rusų tankas „T-72B“. Vytauto Didžiojo karo muziejus, bendradarbiaudamas su Krašto apsaugos ministerija bei Lietuvos kariuomene, į Lietuvą tanką atgabeno vasario 24-osios išvakarėse, o nuo šiandien jį galima pamatyti Kauno tvirtovės VI forto teritorijoje.

Tanką „T-72B“ Vytauto Didžiojo karo muziejui perdavė Ukrainos Nacionalinis karo istorijos muziejus Kyjive. Norint išvengti provokacijų, tankas eksponuojamas VI forto teritorijoje, o ne jo prieigose.

„T-72B“ – sovietų ir okupantės Rusijos agresijos simbolis. Tokius tankus su modifikacijomis Rusija naudojo Afganistano, Ičkerijos kare, sausio 13-osios įvykių Lietuvoje metu, bet šiandien vienas po kito juos naikina Ukrainos kariai. Šis trofėjinis tankas buvo nukautas Kyjivo regione, tankų mūšio metu į jį pataikė „Javelin“ raketa.

Trofėjinis tankas – puikus įrodymas, kaip Ukrainos kariai didvyriškai gina savo laisvę, savo valstybę, visą Europą. Kiekvienas sunaikintas okupantų tankas – žingsnis arčiau Ukrainos pergalės. Ukrainos pergalė – Europos pergalė. Padėkime Ukrainai apginti savo laisvę. Kartu iki pergalės!

Karo technikos ekspozicijos lankytojai šį tanką nemokamai galės apžiūrėti gegužės 13 d. nuo 13 iki 23 val.

Skaityti visą pranešimą