Į butą Vilniuje, kur aptikti dviejų jaunuolių kūnai, policija buvo kviečiama ir išvakarėse – pranešta, kad kaimynę muša vyras

Prieš 1 metus 71

Tragedija Vilniuje, kai trečiadienį, buvo rasti dviejų mirusiųjų kūnai, turėjo priešistorę – policija kviesta ir išvakarėse, antradienį. Tądien, sulaukus pranešimo, kad kaimynę muša vyras, į įvykio vietą išskubėjo policijos pareigūnai, tačiau jiems niekas neatidarė durų, grumtynių garsų laiptinėje nebuvo girdėti. 

Trečiadienį pranešta, kad popiet Vilniuje, Architektų g. esančiame bute, rasti dviejų jaunų žmonių kūnai – 2001-aisiais gimusio vaikino ir 2003-iaisiais gimusios merginos. Neoficialiais duomenimis, ant jaunuolių kūnų pareigūnai aptiko smurto žymių.

Policija į šį butą buvo kviesta ir išvakarėse, balandžio 18-ąją. Bendrasis pagalbos centras (BPC) pranešimo sulaukė 19 val. 55 val.

„Buvo pranešta, kad kaimynę muša vyras, galimai yra mažamečių“, – tokį pranešimą mums perdavė BPC. Policijos pareigūnai nurodytu adresu nuvyko per aštuonias minutes. Buvo daug kartų skambinama į duris, beldžiama. Taip pat ir prisistačius, kad tai policijos pareigūnai. Bet durų niekas neatidarė“, – LRT.lt sakė Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

Pasak policijos atstovės, bute triukšmo ar kitokių garsų nebuvo girdėti.

„Grumtynių ar pagalbos šauksmo taip pat nebuvo girdėti“, – padėtį apibūdino J. Samorokovskaja.

Pasak policijos atstovės, pareigūnai prie durų praleido daugmaž pusvalandį.

J. Samorokovskaja sakė, kad Policijos įstatymas numato galimybę pareigūnams laužti duris negavę savininko sutikimo ar teismo sprendimo. Taip jie gali elgtis keliais atvejais, tarp kurių – gelbstint žmogaus gyvybę, sveikatą ar turtą, taip pat siekiant užkirsti kelią daromai nusikalstamai veikai.

„Buvo belstasi, bet niekas neatidarė, medžiaga buvo perduota tyrėjams, turėjo būti tikrinta. Tačiau kitą dieną sulaukėme kito pranešimo“, – paaiškino J. Samorokovskaja.

Ji patikino, kad pareigūnai nepažiūrėjo į įvykį pro pirštus.

„Tuo metu pareigūnai reagavo taip, kaip reagavo. Tikrai nebuvo pro pirštus pažiūrėta į šį įvykį – pusvalandį praleido prie durų. Per pusvalandį turėjo kažkokie garsai pasigirsti, jei prieš tai jie buvo girdėti“, – kalbėjo policijos atstovė.

Šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo, atliekami procesiniai veiksmai, tiriama, kada tiksliai įvyko tragedija, laukiama ekspertų išvadų. Į įvykio vietą buvo nuvykę ir medikai, jie patvirtino mirties faktą.
J. Samoroksvaja sakė, kad vakar, įvykus tragedijai ir pareigūnams nuvykus į butą, bute mažamečių, kurie minėti pranešime BPC, nebuvo.

Lazdynų mikrorajono seniūnas: žmonės su nerimu, nuostaba reagavo, kad vyksta tokie įvykiai.

Vilniaus Lazdynų mikrorajono seniūnas Vytautas Kirsnys buto, kuriame įvyko galimas nužudymas, gyventojų nepažinojo.

„Lazdynuose gyvena beveik 40 tūkst. Nežinojau, kas ten gyvena, kas ten įvyko. Žmonės su nerimu, nuostaba reagavo, kad vyksta tokie įvykiai. Dabar vyksta tyrimas “, – sakė seniūnas.

Kaip LRT.lt rašė trečiadienį, remiantis pirmine informacija, jaunuolis galėjo nusižudyti. Kiek vėliau policijos atstovė informavo, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo Kodekso 129 str. (nužudymas).

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 129 str., 1 dalį. <...> Pranešta, kad rastas 2001 metų gimimo vaikino lavonas su sužalojimais, o bute, virtuvės patalpoje, ant grindų rastas merginos, 2003 gimimo lavonas, su
sužalojimais.

Visos įvykio aplinkybės bus nustatytos tyrimo metu. Kol kas visos versijos yra įmanomos, <...> bet nužudymas yra“, – komentavo J. Samorokovskaja.

Skaityti visą pranešimą