Grybauskaitė kartoja, kad rinkimuose nedalyvaus, o „nemylėtojams“ siunčia žinią – „nusiraminkite ir nekrūpčiokite“

Prieš 1 metus 75

Buvusi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė teigia, kad apie kandidatavimą naujuose prezidento rinkimuose negalvoja.

Naujame įraše feisbuke D. Grybauskaitė pabrėžė, kad po antros kadencijos pabaigos pasitraukė iš aktyvios politikos.

„Dėl ateinančių Prezidento rinkimų 2024 m. diskusijos įsibėgėja. Tai pasikartosiu dar kartą, kad po antros kadencijos pabaigos pasitraukiau iš aktyvios politikos“, – sakė ji.

Tuo pačiu buvusi šalies vadovė pažymėjo, kad išliks aktualių visuomenėje temų stebėtoja ir apie tai pasisakys.

„Viešoje erdvėje išliksiu ir retkarčiais pasisakysiu įvairiais aktualiais klausimais. Teisės į nuomonės turėjimą man niekas negali uždrausti. Visiems palaikytojams dėkoju už supratimą. O visiems nemylėtojams - nusiraminkite ir nekrūpčiokite“, – rašė D. Grybauskaitė.

D. Grybauskaitė aštrių kritikos žodžių šalies politikams negaili

LRT.lt primena, kad pastaruoju metu buvusi šalies vadovė ne kartą griežtai kritikavo tiek Lietuvos, tiek Europos politikų veiksmus.

„Kinkadrebio partija politiniame balete“, – tokiu įrašu socialiniame tinkle Kaliningrado tranzito istorijos atomazgą ir Lietuvos politikų laikyseną prieš kelias dienas įvertino buvusi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

Pasak D. Grybauskaitės, šalies politikams reikėjo atvirai pasakyti, kad pasitarus su partneriais ir EK buvo priimtas toks sprendimas, koks yra šiuo metu.

„Ir nereikėjo negrabiai slėptis už EK nugaros“, – tuomet rėžė D. Grybauskaitė.

Dvi kadencijas prezidentės pareigas ėjusi D. Grybauskaitė negailėjo karčių žodžių mūsų politikos elitui, teigė, kad jis demonstruoja negebėjimą daryti strateginius sprendimus, tai priverčia blaškytis.

„Kol kas vadovaujantis politinis elitas demonstruoja negebėjimą užsienio politikos srityje priimti strateginius sprendimus. Todėl ir matome blaškymąsi ir apgailėtiną komunikaciją“, – socialinėje erdvėje tuomet rašė D. Grybauskaitė.

Skaityti visą pranešimą