Finansų viceministras Norkūnas traukiasi iš pareigų

Prieš 1 metus 55

Finansų viceministras Gediminas Norkūnas traukiasi iš užimamų pareigų. Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pateiktą sprendimą, rašoma ministerijos pranešime.

„Įvertinęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimo motyvus ir plečiamąjį Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo aiškinimą, nusprendžiau trauktis iš užimamų pareigų. Pripažįstu, kad padariau klaidų pildydamas deklaraciją, todėl nenoriu toliau kelti kredibilumo abejonių ir diskredituoti visos Finansų ministerijos dėl asmeninio suklydimo, – pažymėjo G. Norkūnas. – Tuo pačiu nesutinku su VTEK išaiškinimu ir atsakingai pareiškiu, kad dėl sprendimų AB „Ignitis grupė“ atžvilgiu esu ramus, kadangi niekada nedalyvavau rengiant, svarstant ir priimant sprendimus, susijusius su AB „Ignitis grupė“ pelnu bei dividendais, taip pat niekada neteikiau pasiūlymų, susijusių su jais. Einant viceministro pareigas mano asmeniniai interesai niekada neturėjo viršenybės prieš valstybės interesus“.

LRT.lt primena, kad trečiadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad valstybės valdomos energetikos grupės „Ignitis grupė“ akcijų turintis G. Norkūnas neišvengė interesų konflikto priimdamas sprendimus dėl grupės veiklos, be to, jis netinkamai deklaravo interesus,

Skaityti visą pranešimą