Duchnevičius jau turi kandidatą į administracijos direktoriaus postą: dabar vyksta procedūros dėl jo patikrinimo

Prieš 1 metus 57

Naujasis įstatymas, numatantis didesnius vykdomosios valdžios įgaliojimus merui, padės išvengti situacijų, kuomet meras yra tik taryboje daugumą turinčios koalicijos marionetė, sako išrinktasis Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius. Pagal naująją tvarką, dabar administracijos direktoriaus skyrimas yra jo rankose. Socialdemokratas sako jau turintis konkretų kandidatą į šią poziciją.

„Dėl politinės komandos – jau esu sutaręs su administracijos direktoriumi, tai yra labai svarbi persona, bet pirmadienį turbūt tik galėsim žinot, ar tikrai tas žmogus ateis į pareigas. (...) Dabar vyksta procedūros dėl jo patikrinimo, tai žiūrėsime, kaip jos pasibaigs. Aš tikiuosi, kad greitu metu jau gausime atsakymus“, – LRT RADIJUI sako R. Duchnevičius.

Koks tai asmuo, išrinktasis Vilniaus rajono meras kol kas konkrečiai įvardinti nenori.

Politikas džiaugiasi, kad įsigaliojus naujam įstatymui jam tenka didesni vykdomosios valdžios įgaliojimai. Anot jo, tai padės išvengti kuriozinių situacijų, kuomet meras realiai neturi jokio balso, yra daugiau simbolinė figūra.

„Dabar tas statusas pasikeitė. Meras niekaip negali būti tokia marionetė, kaip mes turėjom (...) turbūt praeitą kadenciją Ukmergėj, kai meras buvo išrinktas, bet koalicija buvo kita ir realiai jis buvo toks reprezentatyvus asmuo, kuris važinėja, gal kerpa juosteles ir visą kitą.

Dabar meras turi daug ir vykdomosios valdžios įgaliojimų, gali atsakyti už seniūnijų darbo kokybę, jo rankose yra ir administracijos direktoriaus skyrimas, nes prieš tai administracijos direktorių skyrė savivaldybės taryba“, – LRT RADIJUI sako R. Duchnevičius.

„Mes jau dabar matome, kad turbūt mūsų savivaldybės pagrindu formuosis ir savotiška praktika nauja, ką reikia taisyti. (...) Mes pastebim labai daug spragų, kur įstatymas sako viena, o praktikoj bandoma daryt kitaip“, – priduria jis.

Anot politiko, pasikeitusi tvarka leis jam dirbti efektyviau, ypač kai Vilniaus rajono taryboje daugumą turi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), o jis atstovauja socialdemokratams.

R. Duchnevičius sako esantis pasiruošęs visiems jo laukiantiems iššūkiams, tarp jų – ir kol kas sunkiai vykstančioms deryboms su minėta partija. Pasak naujojo Vilniaus rajono mero, šiuo pereinamuoju laikotarpiu dabartinė valdžia, atstovaujama LLRA-KŠS, su juo bendrauja geranoriškai.

„Mes kalbamės. Aš ir vakar po tarybos posėdžio buvau pas administracijos direktorę dabartinę, kuri jau iš pareigų išeina, mes kalbėjom apie tą reikalų perdavimą, nes vis vien įstatymas keičiasi. (...) Mes tą kontaktą turim nuolatinį, nėra taip, kad nuo manęs atsiriboja kažkas. Bendrauja, ir patys geranoriškai bendrauja, nes, galų gale, turbūt nėra tokios valdžios, kuriai nerūpėtų išvis gyventojai.

(...) Ir su mere mes bendraujam pastoviai, vakar susiskambinom, (...) dėliojamės komitetus. Buvo siūlymas mano, kad mes, tarkim, dar nesusidėliojom savo politinių gairių, bet vis vien taryba turi funkcionuot, tai susidėliokim komitetus. Aš matau, kad jie tai padarė, tas siūlymas atėjo. Ir penktadienį turbūt prabalsuosim dėl patvirtinimo ir personalijų“, – tvirtina R. Duchnevičius.

LRT.lt primena, Vilniaus rajono gyventojams iš viso atstovauja 31 tarybos narys. Jų daugumą ateinančius 4 metus sudarys LLRA-KŠS atstovai – jiems atiteko 18 vietų taryboje. Į tarybą taip pat išrinkti 7 Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovai ir 6 Centro dešinės koalicijos nariai.

Kaip anksčiau teigė į Vilniaus rajono merus kandidatavęs ir pirmuoju numeriu LLRA-KŠS sąraše į tarybą išrinktas Waldemaras Urbanas, ar imsis derėtis dėl bendro darbo, LLRA-KŠS turėtų nuspręsti jau pradėjus dirbti naujos sudėties tarybai, greičiausiai – kitą savaitę. Asmenine jo nuomone, derybos tarp LLRA-KŠS ir socialdemokratų vykti turėtų.

Parengė Aistė Turčinavičiūtė.

Skaityti visą pranešimą