Dingusio 15-mečio Mykolo mama: ta nežinomybė tokia, kad priešui nepalinkėčiau

Prieš 1 metus 57

Neblėsta 15-mečio Mykolo Davidonio artimųjų ir jo ieškančių savanorių viltis jį surasti. Jau daugiau kaip savaitę paauglio tėvas Mindaugas Davidonis kasdien leidžiasi į paieškas prie upės, pamiškėse, o mama Ieva Davidonienė telkia stiprybę atsiliepdama į skambučius ir rūpindamasi šeima.  

Dingusio 15-mečio mama: kartais atrodo, jau susitaikytum, susidėliotum, kaip galėtų vykti gyvenimas be vaiko

„Ta nežinomybė tokia, kokios jokiam priešui negalėčiau palinkėti – tos situacijos, kuri man atsitiko“, – LRT.lt sakė I. Davidonienė.

Kasdien žinios laukianti moteris sako esanti be galo dėkinga savanoriams, kurie negailėdami savo laiko ir jėgų nuo ankstyvo ryto išsirengia į paieškas, o iš jų grįžta prieš naktį.

„Labai blogai jaučiuosi. Kiekvieną dieną vis blogiau. Vyras dar turi daugiau jėgų, jis koordinuoja“, – sakė Ieva.

Ji sulaukia skambučių ne tik iš norinčiųjų pranešti kokią nors žinią, palaikyti.

„Žinoma, yra visokių žmonių, kurie serga, naktimis skambina. Bet dauguma geranoriški žmonės – ir padeda, ir užjaučia. Ačiū jiems“, – kalbėjo mama.

Ji sakė susipažįstanti su entuziastais, kurie iki išnaktų kartu su jos vyru eina ieškoti Mykolo.

„Jie kuria planus, strategijas, kaip ieškos vaiko kitą dieną. Vyrą turbūt tai ir palaiko, kad yra, kas padeda“, – sakė Ieva.

Moteris sakė jaučianti ir nuolatinį artimų draugų palaikymą: „Yra grafikas, jie kasdien ateina – rūpinasi, maitina, prižiūri.“

„Skambina ir ekstrasensai, dalijasi, ką mato. O tai tik tąso, tąso, tąso... Kartais atrodo, jau susitaikytum, jei rastų kūną, ir paskui su psichologų pagalba atsistotume ant kojų, susidėliotume, kaip galėtų vykti gyvenimas be vaiko“, – skausmu pasidalijo moteris.

Moteris dabar visas jėgas skiria mažajai atžalai, darbdaviai davė laisvadienių, kol šeima išgyvena šį sunkų laiką.

Moteris sakė, kad vyras susipažino su byla. Pasak jos, kol kas neaptikta, už ko būtų galima užsikabinti.

10 parų be jokių pėdsakų: išnaršytos Neries pakrantės, kibs į vaizdo kamerų peržiūras

LRT.lt primena, kad antradienis – dešimta dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio paieškų diena. Nors jokių vaikino pėdsakų vis dar neaptikta, paieškų mastai nemažėja. Tiesa, tiek savanoriai, tiek aktyviai paieškose dalyvaujantis paauglio tėvas Mindaugas sako, kad vaikino ieškoma ne tik vandenyje, bet ir šukuojamos aplinkinės teritorijos, miškai ir apleisti pastatai.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja antradienį BNS sakė, kad ikiteisminis tyrimas dėl paauglio dingimo atliekamas toliau.

Reikalingos teritorijos žemėlapis.

Be to, socialiniuose tinkluose jau atsirado netikrų paskyrų, kuriose yra naudojamos dingusio Mykolo nuotraukos.

Aktyvūs savanoriai šią informaciją jau perdavė pareigūnams.

„Vykdant paiešką tikrinti viešojo transporto, viešojo stebėjimo, įstaigų kamerų įrašai. Tačiau mieste yra daug privataus naudojimo kamerų. Prašome gyventojų, verslų, kurie įsikūrę teritorijoje, pažymėtoje žemėlapyje, ir turinčių stebėjimo kamerų, peržiūrėti vasario 4 d. 16.30–20.00 val. vaizdo įrašus“, – naujausia savanorių žinia dalijamasi socialinėje erdvėje.

Jų teigimu, net jei įrašuose nebus aptikta jokios reikšmingos informacijos, tai padės paieškose.

„Nemažai kamerų mes jau esame nustatę, tačiau jų yra mažų, įrengtų įvairiose vietose, visų tikrai galėjome nepastebėti“, – rašoma prašyme visuomenei.

Dingusiojo tėtis: pagrindinė versija – jis upėje

Kol kas vaikino pėdsakų aptikti nepavyko. Kaip LRT.lt dar šeštadienį sakė M. Davidonio tėvas Mindaugas, šeštadienį paieškas drumstė prastas oras.

„Pagrindinė mūsų versija, kad jis upėje. Bet tikriname ne tik upę, tikriname ir aplinkinius miškus. Žmonių, norinčių padėti, daug“, – šeštadienį LRT.lt kalbėjo Mindaugas Davidonis.

Tėvas labai dėkingas visiems savanoriams, ieškantiems Mykolo.

„Tai nenusakomas jausmas. Tai suteikia impulsą, nuo ko gali atsispirti, ir jėgų. Susivienijo skirtingi žmonės, skirtingų pažiūrų“, – sakė M. Davidonis.

Jis pats visas dienas skuba ieškoti sūnaus, žmona, besirūpinanti kitu vaiku, paieškas koordinuoja daugiausia iš namų.

Paauglys dingo mįslingomis aplinkybėmis, į aktyvias paieškas leidosi šimtai žmonių

Penkiolikmetis M. Davidonis dingo vasario 4 dieną. Kitą dieną, sekmadienį, į paieškas leidosi ne tik pareigūnai, bet ir savanoriai. Jų pajėgos kiekvieną dieną vis gausėjo.

Jie atsiliepė į mamos I. Davidonienės pagalbos prašymą, išplitusį socialiniuose tinkluose.

„Dingo mūsų sūnus Mykolas Davidonis. Paskutinį gyvą kontaktą turėjo su draugais prie Vingio kino teatro apie 16 val. Video skambutį su kitu draugu turėjo 16.30 val. Draugas minėjo, kad nesiorientavo, kur yra. Jei pastebėjote ar matėte Mykolą, informuokite, bet kokia menka detalė mums padės jo paieškoje“, – dingus sūnui, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė paauglio mama Ieva.

Sekmadienį, vasario 5-ąją, apie 14 val. patikslinta, kad šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, vėliau 16.15 val. buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

„Rasta jo striukė po Žirmūnų tiltu iš Antakalnio pusės. Kas galite, ateikite po Žirmūnų tiltu, Vileišio gatvėje, padėti šukuoti pakrantę“, – informavo artimieji.

Skaityti visą pranešimą