Dėl sniego problemų kyla ne tik vairuotojams: šaligatvio nėra

Prieš 1 metus 116

Vairuotojai vis atkreipia dėmesį į prastas eismo sąlygas dėl gausiai iškritusio sniego, bet su iššūkiais susiduria ir pėstieji, kurie turi klampoti per pusnis tose vietose, kur turėtų būti šaligatviai. „Kauno švara“ tikina, kad stengiasi valyti visas gatves ir šaligatvius.

„Ar normalu šitaip kelią valyti? Policija (vytauto pr) uždaryta remontui, aptverta, šaligatvio nėra. Prisnigo, nuo pirmadienio praeiti šita atkarpa tapo iššūkiu. Gatve eiti pavojinga. Jau nekalbu apie vaikus ir senyvo amžiaus žmones. Pati ne karta mačiau kai paslydo, pargriuvo ir neatsikėlė, teko padėti.

Gyvenam prie pat, kasdien po 2 ar 3 kartus tenka eiti su mažamečiais vaikais, apie vežimukus net nešneku“, – apie sniego keliamas problemas kalbėjo skaitytoja Jovita.

Susisiekus su „Kauno švara“ viešųjų ryšių specialistu Jonu Tumpa, jis informavo, kad šaligatviai valomi pagal prioritetus ir visos gatvės ir šaligatviai sulaukia savo eilės. Apie prastą šaligatvio būklę Vytauto prospekte informaciją jis perdavė darbuotojams ir šie patikino, kad nuvalys šią atkarpą artimiausiu metu.

„Mes turime 13 traktorių su barstymo įrenginiais ir sniego peiliais šaligatvių zonoms valyti. Taip pat dirba 40-50 darbuotojų mobiliose brigadose, kurie barsto rankiniu būdu šaligatvius, požemines perėjas, viešojo transporto sustojimus ir tas vietas, kurių nepasiekia kita technika.

Sniegas mieste valomas pagal prioritetus, kur daugiau gyventojų vaikšto ir važinėja, tai yra centrinės gatvės pirmiausiai nuvalomos ir sutvarkomos, o tada technika darbuojasi ir tolimesnėse erdvėse“, – teigė jis.

Apie Vytauto prospektą J. Tumpa aiškino, jog galimai nuotraukoje matomoje atkarpoje buvo takas nuvalytas, tačiau važiuodama sniego valymo technika gatve jį užvertė nauju sniegu nuo gatvės. Jo teigimu, informacija perduota atitinkamoms brigadoms, kurios takelį turėtų nuvalyti artimiausiu metu.

Apie sudėtingas eismo ar pėsčiųjų sąlygas galima pranešti bendruoju paštu info@svara.lt, taip pat galima rašyti „Kauno švara“ ar „Mano Kaunas“ „Facebook“ paskyrose, pridedant nuotrauką minimos vietos. Taip pat galima skambinti į Kauničių aptarnavimo centrą telefonu 880020000.

„Norime pasakyti, kad stengiamės, jog visos gatvės ir šaligatviai būtų tvarkingi, šiuo metu buvo užsitęsęs snygis ne vienos dienos. Norime paprašyti kauniečių kantrybės, nes viso Kauno vienu metu nuvalyti negalime, bet valome pagal prioritetus ir tikrai nepamirštame jokių zonų“, – kalbėjo J. Tumpa.

Skaityti visą pranešimą