Dėl seksualinių nusikaltimų teisto Jakščio argumentai teismo neįtikino: bus areštuotas 90 parų

Prieš 1 metus 61

Kauno apylinkės teismas įvertino Probacijos tarnybos prašymą areštuoti anksčiau už nepilnamečių tvirkinimą jau teistą ir dėl panašaus pobūdžio nusikaltimų teisiamą Remigijų Jakštį. Trečiadienį paskelbta, kad pastaruoju metu į skandalingas istorijas įsivėlęs kaunietis bus areštuotas 90 parų. Pats kaltinamasis skelbiant nuosprendį teisme nepasirodė. 

Probacijos tarnybos Kauno regiono skyriaus teikimą, kuriame prašyta anksčiau už keturių nepilnamečių tvirkinimą nuteistam „Mokinio karjera“ direktoriui R. Jakščiui skirtą laisvės apribojimo bausmę pakeisti į areštą, Kauno apylinkės teismas nagrinėjo antradienį vykusiame neviešame posėdyje.

Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis trečiadienį žurnalistams sakė, kad sprendimas priimtas atsižvelgus į tai, jog nuteistasis vengia atlikti jam paskirtą laisvės apribojimo bausmę.

„Teismas, vakar išnagrinėjęs šį teikimą, patikrinęs jame nurodytas aplinkybes, papildomai pateiktus faktus, nusprendė, kad jis yra pagrįstas, faktai patvirtina, jog nuteistasis vengia atlikti laisvės apribojimo bausmę. Tas vengimas pasireiškia tuo, kad sistemingai nepaisomi – tyčia – teismo nustatyti draudimai, konkrečiai – draudimas bendrauti su nepilnamečiais asmenimis“, – teigė jis.

Pasak A. Purvainio, nuo nutarties gavimo per savaitę ją dar galima skųsti. Skelbiant nutartį R. Jakštys teismo salėje nepasirodė.

„Nuosprendžiu jam buvo paskirta 1 metų 1 mėnesio ir 10 dienų laisvės apribojimo bausmė. Įstatymas – kadangi šiuo atveju buvo keičiama švelnesnė bausmės rūšis į griežtesnę – numato, kokiu santykiu keičiamos bausmės. Tokiu atveju dvi laisvės apribojimo dienos prilyginamos vienai arešto parai. Natūralu, kad pakeitus 1 metus, mėnesį ir 10 dienų išeitų kur kas daugiau parų, bet, deja įstatymas neleidžia išeiti už maksimaliai tokios bausmės rūšiai nustatyto dydžio – 90 parų arešto“, – priimtą sprendimą paaiškino A. Purvainis.

Pasak teismo pirmininko, neviešame posėdyje nagrinėtoje byloje kaltinamasis pateikė argumentus, bandydamas paneigti, kad vengė vykdyti laisvės apribojimo bausmę.

„Teismas, šiuos paaiškinimus patikrinęs, sugretinęs su kitomis aplinkybėmis, iš kitų šaltinių gautais paaiškinimais, juos vertino kaip nepagrįstus“, – kalbėjo A. Purvainis.

Žurnalistams R. Jakštys dar antradienį skundėsi, kad gatvėje nesijaučia saugus – esą jau buvo užpultas, skelbė delfi.lt.

Po praėjusią savaitę įvykusio incidento, kai už seksualinius nusikaltimus teisto ir teisiamo R. Jakščio namuose pareigūnai rado besislepiantį paauglį, pradėtas ikiteisminis tyrimas perkvalifikuotas ir dabar yra atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 153 str. 1 d. („Jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimas“).

R. Jakštys pernai buvo nuteistas už nepilnamečių berniukų seksualinį tvirkinimą. Šiuo metu teisme yra nagrinėjama dar viena panašaus pobūdžio byla. Teismas minėtam asmeniui buvo uždraudęs bendrauti su nepilnamečiais. Prokuratūros teigimu, asmeniui paskirtą laisvės apribojimo bausmę Probacijos tarnyba prašė pakeisti į kitą bausmės rūšį – areštą.

LRT.lt primena, kad Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas balandžio 12-osios vakare, apie 20.25 val., gavo pranešimą, jog Kaune, Pasimatymo akligatvyje, pas 25-erių vyrą pastebėtas nepilnametis asmuo.

Nepilnametį, gimusį 2008 metais, policija aptiko pasislėpusį gyvenamajame name esančioje nišoje.

Skaityti visą pranešimą