Dėl Seimo posėdžių salės sistemos gedimo ketvirtadienį parlamentarai dirbs pagal pakoreguotą darbotvarkę

Prieš 1 metus 54

Dėl sugedusios Seimo posėdžių salės balsavimo sistemos neįvykęs ketvirtadienio Seimo rytinis posėdis, pakoregavo ir popietinio plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Dėl jos sutarė prieš posėdį susirinkusi Seimo seniūnų sueiga. Daugiausia diskusijų kėlę klausimai darbotvarkėje išliks, tačiau dalis planuotų projektų persikels į kitos savaitės darbotvarkę.

Popietinį posėdį parlamentarai pradės nuo interpeliacijos Žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui, planuojama pateikti Finansų ministerijos siūlomą Laikinojo bankų solidarumo įnašo įstatymo projektą. Ketvirtadienį Seimas turėtų nuspręsti, ar atmesti prezidento veto įstatymui dėl nacionalinių sankcijų Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, bus priimti ir kiti sprendimai.

Pasak Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos, darbotvarkę teko koreguoti dėl nestandartinės situacijos. Galutinę darbotvarkę Seimas tvirtins posėdžių salėje.

Kaip ELTA jau skelbė, ketvirtadienį iš ryto sugedusios Seimo posėdžių salės balsavimo sistemos veikla atkurta. Kaip pranešė Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamentas, „incidentas nėra susijęs su kibernetine ataka – jį sukėlė programinės įrangos klaida“.

Sugedus Seimo narių registracijos sistemai, ketvirtadienį 10 val. turėjęs prasidėti Seimo rytinis plenarinis posėdis neįvyko. Parlamentarai 14 val. rinksis į popietinį plenarinį posėdį.

Skaityti visą pranešimą