Daugiausiai šiais metais – per parą apgręžtas 81 į Lietuvą bandęs patekti neteisėtas migrantas

Prieš 1 metus 76

Praėjusią parą, sekmadienį, į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose patekti bandė net 81 migrantas. Tuo metu Latvijos ir Baltarusijos pasienyje buvo ramu – čia latvių pasieniečiams neteko apgręžti nė vieno tokio užsieniečio.

Trečiadienį į mūsų šalį draudžiamose vietose neįleisti 44, ketvirtadienį – 35, o penktadienį – 16 tokių užsieniečių. Šeštadienį kirsti sieną nebandė nė vienas migrantas.

Kaip pirmadienį skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), kaimyninės Lenkijos pasienio pareigūnai į savo šalį liepos 16-ąją neįleido 14 migrantų.

81 – didžiausias per parą apgręžtų migrantų skaičius šiemet. Daugiau – 108 – atvykėlius pasieniečiai apgręžė pernai lapkričio 27 dieną, rodo tarnybos duomenys.

Pasak VSAT atstovo spaudai Roko Pukinsko, iš šių metų rekordo anksti daryti išvadą apie naują neteisėtos migracijos antplūdį, nes statistika ir anksčiau svyruodavo tarp kelių dešimčių ir nulio bandžiusiųjų kirsti sieną per parą.

„Tačiau tai aiškus signalas, kad budrumo prarasti negalima“, – BNS sakė jis.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai į šalį neįleido 2567 migrantų, pernai – 8106.

Iš viso nuo praėjusių metų rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos, paskutiniais duomenimis, neįleista 10 673.

Skaityti visą pranešimą