Daugėjant susirgimų COVID-19 – Šimonytės žinia: jokių pokyčių kol kas neplanuojame

Prieš 1 metus 72

Augant naujų nustatomų COVID-19 atvejų skaičiui, premjerė Ingrida Šimonytė tikina, kad Vyriausybė jokių ribojimų įvedimo nesvarsto.

„Tikrai kol kas jokių pokyčių neplanuojame. Nors atvejų skaičius kyla, situacija hospitalizacijos, reanimacijos lovų, mirtingumo išlieka stabiliai žema.

Taip, faktas, kad į ligonines atsigula daugiau žmonių, kurie diagnozuojamas koronavirusas, bet vėlgi, labiau yra „su“ negu „nuo“. Vertinant „nuo“, matome reanimacijose vienženklius skaičius. Noriu dar kartą pabrėžti, kad, kaip taisyklė, statistikos skelbiami duomenys rodo, kad tai yra žmonės, kurie yra nesiskiepiję nė karto“, – antradienį Seime sakė I. Šimonytė.

Pasak premjerės, artimiausiu metu, po konsultacijų su ekspertais, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ketina pateikti rekomendacijas dėl platesnių galimybių atnaujinti imunitetą pasiskiepijus ne tik imunosupresuotiems žmonėms, bet ir vyresnio amžiaus asmenims.

„Tai SAM pati ir pakomentuos, kol kas kažkokių papildomų reikalavimų, specialių sąlygų Vyriausybės mastu nustatyti neplanuojama. Manau, kad žmonės yra pakankamai apdairūs įvertinti savo riziką susirgti. Jau treti metai, kaip pandemija tęsiasi, jie gali priimti sprendimus, kur galbūt reikėtų būti su kauke, jei sveikatos būklė yra deliktesnė, kur, galbūt, iš viso vengti didesnių susibūrimų ir apsaugoti save ir savo artimuosius“, – komentavo ministrė pirmininkė.

Skaityti visą pranešimą