Dar du incidentai prieš nepilnamečius – nepažįstami vyrai kviečiasi į namus, vilioja saldainiais

Prieš 1 metus 54

Pirmadienį policija gavo du pranešimus apie vyrus, kurie Vilniuje ėjo prie nepažįstamų vaikų ir juos kvietėsi į svečius. Pirmasis toks pranešimas gautas apie įvykį Fabijoniškėse, antrasis – Justiniškėse.

Apie įvykį Fabijoniškėse vienoje „Facebook“ grupėje pranešė mergaitės mama. Anot jos, dukrą susistabdęs vyras jai į veidą kišo ranką ir sakė uostyti, klausė, kodėl be mamos, ir kvietėsi į svečius valgyti saldainių.

Kaip portalą LRT.lt informavo Policijos departamento Vilniaus apskr. VPK
Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, pirmadienį 14:16 val. buvo gautas pranešimas, kad maždaug prieš valandą tarp S. Stanevičiaus progimnazijos ir IKI parduotuvės prie pranešėjos dukros, ėjusios iš mokyklos, priėjo vyras, kuris kvietė į svečius.

Vyro požymių dukra neįsidemėjo, bet teigia, kad, jei pamatytų, atpažintų, teigė J. Samorokovskaja. Pasak jos, šiuo metu policijos pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes, renkama medžiaga dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Panašiu metu, 15:17 val., taip pat gautas pranešimas, kad Taikos gatvėje kieme vaikšto senyvo amžiaus vyras, kuris eina prie vaikų ir siūlo jiems saldainių.

„Pranešėjai pareiškus pretenzijas, ko jis lenda, vyras tapo agresyvus ir ėmė įžeidinėti pranešėją, bei grasinti. Atvykus pareigūnams, pranešėja jokių pretenzijų nepareiškė, tik nurodė kryptį, kur nuėjo vyras, siūlęs saldainius vaikams. Patikrinus nurodytą kryptį bei aplinkinius kiemus, jokio vyro, atitinkančio apibūdinimus, nebuvo“, – LRT.lt sakė J. Samorokovskaja.

Skaityti visą pranešimą