Buvęs kariuomenės vadas: intensyvus Rusijos teroras artimiausiu metu baigsis

Prieš 1 metus 58

Buvęs kariuomenės vadas, generolas Vytautas Jonas Žukas LRT TELEVIZIJAI teigia manantis, kad jau dabar Rusijos artilerijos atsargos yra „ant ribos“. Visgi, jis nurodo, kad nors nėra ženklų, kurie rodytų ruošimąsi pulti Ukrainą iš Baltarusijos, tačiau tai bet kada gali pasikeisti.  

V. J. Žukas tvirtina, kad Rusijos artilerijos atsargos senka, todėl artimiausiu metu jos teroras Ukrainoje turėtų aprimti.

„Kiek teko žiūrėti kai kurių ukrainiečių specialistų, ekspertų komentarus, tai kalbama apie dar kelias likusias atakas. Ir jų ministras yra pasakęs, kad liko kelios atakos. Tai praktiškai jei po šimtą raketų, tai galima skaičiuoti, kad šiuo metu jie beturi apie 300–400 raketų, – skaičiuoja buvęs kariuomenės vadas. – Tai reikia manyti, kad tas teroras, su tokiu intensyvumu, kuris buvo pradžioje, tikrai artimiausiu metu baigsis. Arba jie turi rasti kažkokius naujus raketų šaltinius“.

Pasak generolo, šiuo metu karinę techniką Rusijai tiekia Šiaurės Korėja ir Iranas – yra ir to įrodymų. V. J. Žukas pabrėžia, kad šioms dvejoms valstybėms „bus kažkokios to bendradarbiavimo pasekmės, garantuotai. Amerikiečiai, ES žvalgyba viską stebi“.

V. J. Žukas akcentuoja, kad nei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, nei Dmitrijus Medvedevas, šiuo metu einantis Karinės pramonės komisijos pirmininko pirmojo pavaduotojo pareigas, po pokalbių su Pekinu nesulaukė pažado iš Kinijos dėl karinės pagalbos.

Buvęs kariuomenės vadas teigia, kad tolimesnius agresorių žingsnius nuspėti ypač sudėtinga: „Sunku ką nors nuspėti, kai nelabai adekvatūs žmonės atsiduria tokioje situacijoje, kai nebeturi beveik jokios išeities, kokių desperatiškų veiksmų jie gali imtis“.

Kalbas, kad Ukraina gali būti puolama iš Baltarusijos, V. Žukas vertina atsargiai. Pašnekovas aiškina, kad yra keli požymiai, kai ruošiamasi puolimui: logistikos sandėlių perkėlimas, medicinos pagalbos centrų plėtimas ir kovinių grupių koncentracija.

„Nesimato, kad šiuo metu būtų daromos kažkokios realios puolimo kovinės grupės ar kažkokie junginiai, kurie aiškiai matytųsi telkiami prie Ukrainos sienos, ir galima būtų atspėti jų puolimo tikslus“, – aiškina jis.

Tačiau V. Žukas ragina nenuvertinti situacijos: „Niekada negali sakyti niekada, jokiais atvejais. Kada tavo situacija rodo, kad tai šiuo metu neįmanoma, viskas gali tapti įmanoma pačiu artimiausiu metu.“

Skaityti visą pranešimą