Benkunskas: „Juventos“ gimnazijos direktorė turės atleisti Astrauskaitę

Prieš 1 metus 63

Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas teigia, kad po savivaldybės komisijos sprendimo riaušių prie Seimo organizavimu kaltinama lietuvių kalbos mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė turės palikti „Juventos“ gimnaziją. 

Anot jo, po to bus sprendžiama ir dėl nuobaudos mokyklos direktorei.

„Dabar vyks tai, ką ir rašiau – direktorė turės atleisti iš darbo Astrą, o tada bus sprendžiama dėl nuobaudos mokyklos vadovei“, – fesibuke rašo vicemeras.

LRT.lt primena, kad šeštadienį Vilniaus savivaldybės komisija konstatavo, kad riaušių prie Seimo organizavimu kaltinama lietuvių kalbos mokytoja A. G. Astrauskaitė į darbą „Juventos“ gimnazijoje grąžinta pažeidus tvarką – tinkamai nepaskelbus atrankos.

Kaip BNS informavo savivaldybė, ar skirti nuobaudą įstaigos direktorei ir įpareigoti atleisti mokytoją, dar spręs meras Remigijus Šimašius.

Mokyklos vadovė Irina Ignatavičienė LRT anksčiau sakė, kad A. G. Astrauskaitę į darbą priėmė, nes neturėjo kitos išeities – trūko lituanisto, nebuvo kam vesti pamokų, o darbo sutartyje su A. Astrauskaite įrašytos dvi pedagogei iškeltos sąlygos, kad ugdymo proceso metu ji neskleistų savo politinių pažiūrų, ugdymo proceso metu nedalyvautų politinėje veikloje.

Sprendimą įdarbinti šią mokytoją kritikavo ir Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Aktyvi protestuotoja prieš koronaviruso pandemijos valdymą A. G. Astrauskaitė taip pat yra viena kaltinamųjų baudžiamojoje byloje dėl riaušių prie Seimo. Ji kaltinama riaušių organizavimu ir provokavimu.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo pernai rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio kiemo. Prieš protestuotojus policija panaudojo ašarines dujas, šie savo ruožtu mėtė į pareigūnus akmenis.

Skaityti visą pranešimą