Baigėsi Lietuvos kariuomenės ir Vokietijos 10-osios divizijos pratybos

Prieš 1 metus 56

Penktadienį baigėsi Lietuvos kariuomenės ir Vokietijos 10-osios divizijos pratybos „FÜREX 2023“, kurių metu vykdyta vietovės žvalgyba, aptartos galimos pajėgų judėjimo ir dislokavimo vietos, skelbiama Lietuvos kariuomenės pranešime žiniasklaidai.

Pratybose Lietuvoje dalyvavo apie 70 Vokietijos kariuomenės atstovų – Vokietijos 10-osios divizijos vadovybė, 12-osios brigados, 13-osios brigados iš Nyderlandų, Prancūzijos-Vokietijos brigados valdymo grupės, atstovai iš Kibernetinio ir informacinio saugumo tarnybos, Jungtinių logistikos pajėgų, Medicinos ir Greitojo reagavimo vienetų.

„Pagrindinis šios savaitės aukšto rango Vokietijos karininkų tikslas – skirtingų Lietuvos vietų žvalgyba. Todėl vykusių renginių nevadinčiau pratybomis. Vietovės išžvalgymas – paruošiamoji ir nenutrūkstama karinės operacijos dalis. Tai labai rimtas Vokietijos ginkluotųjų pajėgų pareiškimas, kad prireikus kartu su Lietuvos kariais gintų šalį“, – sakė Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

Pratybų metu Lietuvos ir Vokietijos kariuomenių atstovai vykdė vietovės žvalgymą vidurio, šiaurės rytų ir pietų Lietuvos regionuose. Vokietijos atstovai susipažino su Lietuvos kariuomenės infrastruktūra, profesinės karo tarnybos ir karių savanorių pasirengimu šalies gynybai, nurodoma pranešime.

Skaityti visą pranešimą