Artimiausiomis dienomis – lietaus porcija, o pavasarišką šilumą vėl pakeis kiek vėsesni orai

Prieš 2 metus 122

LRT RADIJAS, LRT.lt2022.05.06 06:59

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikas Vytautas Sakalauskas LRT RADIJUI sako, kad penktadienį dalyje Lietuvoje tikėtinas lietus ir net perkūnijos, tačiau termometro stulpeliai kai kur gali pasiekti ir 20 laipsnių šilumą. Visgi jau šeštadienį šalį pasieks kiek vėsesni orai, o pirmadienio naktį išaugs net ir šalnų tikimybė.

Penktadienį orai šalyje numatomi nevienodi. Dažnesni ir intensyvesni lietūs palis pietryčių Lietuvoje, o šiaurės vakarinėje šalies pusėje bus daugiau saulės, o lietus palynos tik nežymiai. Pūs nestiprus, nepastovios krypties vėjas. Tikėtinos perkūnijos, ypač kai kuriuose pietiniuose rajonuose. Temperatūra daug kur pasieks 15–19 laipsnių šilumą, vakarų Lietuvoje kai kur galima tikėtis ir 20 laipsnių šilumos. Tačiau, sinoptikas pastebi, kad tokia šiluma bus ne visur – prie jūros ir rytų Lietuvoje, kur bus daugiau debesų ir kritulių bei mažiau saulės, vietomis bus tik 12–14 laipsnių šilumos.

Šeštadienį prie Lietuvos artės žemo slėgio sūkurys, taigi vakaris vėjas atneš šiek tiek vėsesnius orus. Šeštadienį vietomis išliks trumpi lietūs, naktį pūs nestiprus vėjas, galimas ir rūkas. Šeštadienio dieną galima ir perkūnija. Šeštadienio naktį jau bus 3–8 laipsniai šilumos, o dieną jis spės sušilti iki 13–18, o prie jūros – 10–12 laipsnių šilumos.

Panašūs bus ir sekmadienio orai, tik daugiau lietaus. Daug kur numatomas trumpas lietus. Vėjas pakeis pietvakarių kryptį į šiaurės vakarų, šiaurės, dieną jis sustiprės iki 6–11 m/s. Naktį šalnų turėtume išvengti, nes temperatūra svyruos tarp 4–9 laipsnių šilumos, o dieną – 13–17 laipsnių šilumos.

Pirmadienio orus lems anticiklonas, taigi lietaus tikimybė mažės, bet didės šalnų tikimybė naktimis.

Daugiau apie orus – specialioje LRT.lt skiltyje.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą