Armonaitė patvirtino – su Belickaite kartu mokėsi ir mokykloje, ir universitete

Prieš 1 metus 46

Kilus skandalui dėl galimo nepotizmo, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė patvirtino, kad su „Lietuvos geležinkelių grupės“ korporatyvinių reikalų direktore paskirta Agne Belickaite ji kartu mokėsi tiek mokykloje, tiek universitete. Tačiau ministrė teigė, kad nei ji pati, nei kitas Laisvės partijos politikas į konkursą nesikišo.

„Situacija yra labai nemaloni, bet visiškai neturiu ką slėpti“, – trečiadienį perpiet teigė A. Armonaitė.

Ji patvirtino, kad A. Belickaitė buvo jos bendraklasė, ministrė nurodo baigusi Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnaziją. Kartu jos mokėsi ir politikos mokslus Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI).

„Bet aš noriu pasakyti, kad yra labai daug žmonių, su kuriais mes TSPMI mokėmės, ir aš nevertinu, kad čia yra kažkokie ypatingi ryšiai, tai toks yra asmeninis ryšys“, – komentavo ministrė.

Ji pabrėžė, kad pati asmeniškai daug dirbo, jog Ekonomikos ir inovacijų ministerijos skelbiami konkursai pareigoms užimti būtų skaidrūs ir vieši. Konkursai, anot A. Armonaitės, viešinami ne tik valstybės departamento svetainėje, bet ir, pavyzdžiui, socialiniuose tinkluose.

„Dėl to, na, tą ryšį dabar sieti su įmone, kuri net nėra mums pavaldi tiesiogiai, man asmeniškai, yra labai nemalonu. Mes darome aktyvius veiksmus, kad tie konkursai būtų kuo skaidresni ir kuo viešesni“, – tvirtino A. Armonaitė.

Ji teigė, kad Laisvės partija sau taiko aukščiausius skaidrumo standartus ir tai diegia savo valdymo srityse. Dėl to, pasak ministrės, tokia vieša diskusija ir yra nemaloni. Be to, anot A. Armonaitės, žmonės gali dalyvauti visokiuose konkursuose.

Ministrė pabrėžė nesikišanti net į Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldžių įstaigų konkursus.

„Aš net nežinau, kokių pozicijų jie ieško. Tai yra normalu, nes politikas neturėtų žinoti detalių, kaip yra valdoma valstybės įmonė. Ko jiems reikia, jie patys geriausiai žino“, – teigė ministrė.

A. Armonaitė teigė, kad A. Belickaitė jai niekaip neužsiminė dalyvaujanti konkurse „Lietuvos geležinkelių grupės“ korporatyvinių reikalų direktorės pareigoms užimti. Apie tai ministrė sakė sužinojusi tuomet, kai ši informacija tapo vieša.

„Reikia pripažinti, kad [interesų konflikto] regimybė egzistuoja ir aš <...> kreipiausi į VTEK dėl to ryšio, kad būtų išaiškinta, ar jis nepažeidžia etikos ir kitų reikalavimų“, – sakė A. Armonaitė.

Ji tvirtino, kad nei ji pati, nei joks kitas Laisvės partijos politikas nesikišo į konkursą, nežinojo apie jo egzistavimą.

„Lietuva yra maža šalis, daug kas yra tarpusavyje susiję įvairiais ryšiais. <...> Mes bendraujame, bet mes nebendraujame kasdien, dabar net negaliu pasakyti, kada paskutinį kartą matėmės“, – teigė ministrė.

A. Belickaitė, kaip sakė A. Armonaitės, Laisvės partijos buvo pasamdyta kaip komunikacijos specialistė ir buvo sudarytas laikinas kontraktas. Tačiau ministrė pabrėžė, kad Laisvės partija A. Belickaitei nėra nieko skolinga.

„Su ja buvo atsiskaityta, detaliau informaciją galėtų pateikti administracija“, – sakė A. Armonaitė.

Skaityti visą pranešimą