Anušauskas susitiko su Liuksemburgo gynybos ministru: Rusiją matome kaip ilgalaikę saugumo grėsmę

Prieš 2 metus 128

„NATO prieš penkerius metus priėmė labai svarbų sprendimą įsteigti Priešakines daugianacionalines kovines grupes Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje tai ypač svarbu demonstruojant NATO solidarumą, vienybę bei siunčiant aiškų signalą agresoriui“, – sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, ketvirtadienį susitikęs su Liuksemburgo gynybos ministru François Bauschu.

„Rusiją matome kaip ilgalaikę saugumo grėsmę, kuri niekur nedings nepriklausomai nuo to, kada pasibaigs karas Ukrainoje. Vykdomi kariniai veiksmai demonstruoja aiškius Rusijos strateginius tikslus išplėsti Rusijos teritoriją kitų Rytų ir Vidurio Europos valstybių sąskaita“, – Krašto apsaugos ministerijos pranešime cituojamas A. Anušauskas.

Tuo pačiu jis padėkojo Liuksemburgui už finansinę paramą Lietuvos kariuomenei ir papildomų pajėgumų dislokavimą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje Rukloje.

Krašto apsaugos ministras A. Anušauskas patikino, kad Lietuva iš savo pusės pasirengusi užtikrinti reikiamas Liuksemburgo ir kitų sąjungininkų buvimo Lietuvoje sąlygas, teikti visą reikalingą priimančiosios šalies paramą, taip pat ir vystant karinę infrastruktūrą bei karinius poligonus.

Ministrai susitikime aptarė tolesnį šalių bendradarbiavimą gynybos srityje. Taip pat sutarė dėti visas pastangas ir toliau remti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas pagal jų nuolat atnaujinamus poreikius.

Susitikime su Liuksemburgo Didžiosios Hercogystės gynybos ministru F. Bausch taip pat buvo aptarti klausimai susiję su sprendimais artėjančiame NATO viršūnių susitikimu Madride.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą