Anušauskas: siųsti amunicijos ir ginkluotės Ukrainai reikia jau dabar

Prieš 1 metus 45

Prezidentui Gitanui Nausėdai pareiškus, kad Rusija planuoja plataus masto puolimą jau vasario mėnesį, jam antrina ir krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. Dėl šios priežasties, pažymi ministras, Vakarai privalo didinti ginkluotės tiekimą ukrainiečiams jau dabar.

„Rusija mėgina perimti iniciatyvą, bet jai tai pavyko kol kas lokaliai. Ir tai nereiškia, kad ukrainiečių padėtis pasidarė labai gera ar jau ukrainiečiams nereikia nieko daryti, tik laukti, kol Rusijos kariuomenė vėl kur nors susimaus. Taip nėra. Ukrainiečiams reikia dėti labai dideles pastangas, partneriams Ukrainos reikia ypatingai daug ginkluotės, amunicijos siųsti jau dabar“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė A. Anušauskas.

Be to, Lenkijai pranešus apie iniciatyvą skirti Ukrainai kovinių tankų „Leopard“, ministras neabejoja, kad tai turės įtakos ir kitų didžiųjų valstybių paramos tiekimui.

„Ir lenkų, ir prancūzų, ir kitų valstybių sprendimai – viskas turi tam tikros įtakos. Nes jau ne pirmą mėnesį kalbama, kad reikėtų organizuoti sunkiosios šarvuotosios ginkluotės į Ukrainą tiekimą. Tik kiekis kol kas, kurį deklaruoja, nėra didelis (...) ir kol kas tie skaičiai nėra tokie, kurie mūšio lauke kažką nulemtų. Bet tai yra pradžia ir aš įsitikinęs tuo, nes anksčiau ar vėliau vis tiek turės būti didesnis tiekimas“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį G. Nausėda pareiškė, jog Rusijos karas Ukrainoje pasiekė lemiamą stadiją. Pasak jo, Rusija planuoja plataus masto puolimą vasario mėnesį, todėl, pažymėjo prezidentas, Vakarai privalo didinti karinę paramą prieš okupantus kovojantiems ukrainiečiams.

Prezidentas akcentavo, kad Ukrainai reikalinga ne tik karinė technika, bet ir atitinkama amunicija. Visgi, tankai, pasak jo, išlieka „prioritetas numeris 1“. Jis patikino, kad trečiadienį kartu su Ukrainos ir Lenkijos prezidentais jis aptarė šį klausimą. Todėl G. Nausėda viliasi, kad Vakarų valstybės netrukus palaikys šią iniciatyvą.

Skaityti visą pranešimą