Anušauskas: matomi pozityvūs ženklai, kad NATO priešakinių pajėgų batalionas Lietuvoje galėtų tapti brigada

Prieš 2 metus 198

Domantė Platūkytė, LRT.lt2022.04.13 11:06

Ar NATO priešakinių pajėgų batalionas Lietuvoje galėtų tapti brigada, sužinosime per NATO viršūnių susitikimą, įvyksiantį birželio pabaigoje Madride, tačiau matomi pozityvūs ženklai, trečiadienį sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Iki to laiko turi būti sutarta, nes dar bendro sutarimo iki galo nėra, tiesiog yra šalys, kurios mano, kad NATO brigados yra didelis krūvis. Bet aš manau ir matome iš Vokietijos labai pozityvius ženklus“, – kalbėjo A. Anušauskas.

Pasak ministro, jau šiuo metu NATO pajėgos yra sustiprintos Rytų flange, o tuo atveju, jei atsirastų brigada, jos dar didėtų.

„Neaišku, kiek bus brigadų – ar tik Baltijos šalims, ar Lenkijai, ar plius pietinis flangas. Dar to bendro sutarimo iki galo nėra“, – pažymėjo A. Anušauskas.

Ministro teigimu, taip pat vyksta derybos dėl būsimų kariuomenės įsigijimų – bus pradėtas antras etapas įsigyti pėstininkų kovos mašinų „Vilkas“. Planuojama, kad dabar jų bus įsigyta virš 100, o vėliau, galutinai įvykdžius projektus, turėsime šiek tiek daugiau nei 200 tokių kovos mašinų.

„Reikia vertinti tas pamokas, kurios matomos Ukrainos kare“, – teigė A. Anušauskas.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą