Anušauskas įvertino svarstymus, kad jis gali būti kandidatu į prezidentus: paklauskite manęs po pusantrų metų

Prieš 1 metus 76

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas su šypsena vertina kalbas, kad jis galėtų tapti kandidatu tiek į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkus, tiek į prezidentus. Anot ministro, politologai, svarstydami tokias galimybes, pamiršta paklausti, ką mano pats ministras.

„Politologai gali svarstyti, ką nori, tik jie pamiršta visada paklausti manęs. Tai jūs paklauskite manęs po pusantrų metų“, – apie svarstymus, kad galėtų kandidatuoti į partijos lyderius ar net tapti konservatorių kandidatų prezidento rinkimuose, kalbėjo A. Anušauskas.

Portalas LRT.lt primena, kad krašto apsaugos ministras pastaruoju metu yra vienas geriausiai vertinamų politikų. Jo pavardė jau skamba kaip galimo būsimo TS-LKD pirmininko.

O antradienį politologai komentavo, kad jis galėtų tapti ir partijos kandidatu į prezidentus. Ekspertų teigimu, A. Anušauskas yra vienas ryškiausių ir daugiausiai visuomenės pasitikėjimo turinčių TS-LKD politikų, todėl jo kandidatūra bent jau kol kas yra realiausia.

Nors politiko perspektyvos prezidento rinkimuose laimėti prieš dabartinį šalies vadovą Gitaną Nausėdą nėra didelės, visgi, ekspertų vertinimu, vien tik patekimas į antrąjį rinkimų turą galėtų būti puikus atspirties taškas politikui tapti konservatorių sąrašo vedliu artėjančiuose Seimo rinkimuose.

Skaityti visą pranešimą