15-metės nužudymu Šiauliuose įtariama 14-metė į laisvę neištrūko: atmestas jos skundas, paauglė 2 mėnesiams lieka už grotų

Prieš 1 metus 85

14-metei, kuri yra tarp įtariamųjų nužudžius 15-metę paauglę Šiauliuose, į laisvę ištrūkti kol kas nepavyko. Teisėjai atmetė jos skundą, todėl mergina ir toliau liks suimta 2 mėnesių terminui.

Skundą, pasak prokuratūros atstovės, įtariamoji pateikė prašydama 2 mėnesių suėmimo laikotarpį pakeisti kita kardomąja priemone.

Kokios konkrečiai kardomosios priemonės vietoje suėmimo prašė mergina, prokuratūros atstovė tuomet neatskleidė.

Kaip savo atsakyme LRT.lt teigė Šiaulių apygardos prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė R. Gelžinytė, teismas paauglės ir jos gynėjos skundą kevirtadienį atmetė.

„Įtariamosios gynėjos advokatės skundą dėl Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų 2022 m. liepos 5 d. nutarties, kuria skirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams – Šiaulių apygardos teismas atmetė“, – teigiama prokuratūros atsakyme LRT.lt

LRT.lt primena, kad Šiaulių apylinkės teismas iš karto po įtarimų pareiškimų 2007 m. gim. įtariamajai skyrė 2 mėnesių suėmimą, kitą įtariamąjį, gim. 2001 m., leido suimti taip pat 2 mėnesiams,

Dar du likę įtariamieji – gim. 1999 m. ir 2004 m. – teismo sprendimu suimti 3 mėnesių laikotarpiui.

Vienas įtariamųjų teistas ne kartą

Detalesnė informacija apie ikiteisminį tyrimą dėl nepilnametės nužudymo, siekiant nepakenkti tyrimui, neatskleidžiama. Tiesa, R. Gelžinytė patvirtino, kad vienas iš įtariamųjų – 1999 m. gimęs vyras – praeityje yra ne kartą teistas.

Prokuratūros duomenimis, 2015 m. spalį asmens atžvilgiu pradėtas tyrimas dėl Baudžiamojo kodekso 284 straipsnio 1 dalies, tai yra dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Detalesnė informacija apie tyrimo baigtį nepateikta.

2019 m. vasario 21 d. šis vyras teistas Šiaulių apygardos teismo pagal Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalį, tai yra dėl mažamečio asmens seksualinio prievartavimo. Dėl šio nusikaltimo, anot prokuratūros, asmuo buvo pripažintas kaltu ir atliko laisvės atėmimo bausmę.

„2021 metų rugsėjo 20 dieną vyras buvo paleistas iš pataisos namų atlikęs laisvės atėmimo bausmę“, – teigė R. Gelžinytė.

Šių metų balandžio 7 d. šis vyras įkliuvo teisėsaugai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, gegužės 30 d. buvo priimtas teismo baudžiamasis įsakymas dėl šio baudžiamojo nusižengimo.

Anot R. Gelžinytės, šiuo metu nepilnametės nužudymu įtariamojo atžvilgiu atliekamas ir kitas ikiteisminis tyrimas – dėl plėšimo. Anot prokuratūros atstovės, tyrimas pradėtas po 2022 m. birželio 15 d. galimai įvykdytos nusikalstamos veikos.

Skaityti visą pranešimą