15-mečio Mykolo paieška vėl kelsis į Neries upę: vasario 16-ajai renkami savanoriai, didelio būrio tikimasi ir savaitgalį

Prieš 1 metus 53

Jau daugiau nei 10 dienų artimieji, pareigūnai ir gausybė savanorių ieško mįslingomis aplinkybėmis dingusio 15-mečio vilniečio Mykolo Davidonio. Kol kas jokių jo pėdsakų nepavyksta aptikti nei ant žemės, detalių nerandama ir vandenyje. Tiesa, savanoriai rankų nenuleidžia – į dideles paieškas jie planuoja leistis vasario 16 dieną, kai Lietuvoje švenčiama Valstybės atkūrimo diena.

Renka grupes paieškos vasario 16-ąją ir savaitgalį

Tikimasi, kad daugiau savanorių prie paieškų prisijungs ir artėjantį savaitgalį, o koordinuojamos grupės ir veiksmai prasidėjo dar trečiadienį.

„Vasario 16-ąją ir savaitgalį bus organizuojama paieška upėje valtimis, baidarėmis. Dabar geras oras, upė slūgsta, bandysime tai išnaudoti. Jau turime keletą suformuotų paieškos komandų. Jeigu turite patirties, esate pasiruošę, kviečiame prisijungti. Jeigu neturite su kuo plaukti – parūpinsime֧, – skelbiama savanorių žinutėje socialiniame tinkle.

Antradienį buvo vykdytos paieškos rajonuose arčiau tos vietos, kur buvo rasti Mykolo daiktai, bet jokių apčiuopiamų rezultatų rasti nepavyko.

„Organizuotomis grupėmis vykdyti aplinkinių miškų šukavimai. Tikrinti miškų masyvai Valakupių, Antakalnio rajonuose. Tikrinti atviri vamzdžiai, sunkiai prieinamos vietos, apleisti namai, garažai“, – rašo savanoriai.

Didelis dėmesys ir toliau skiriamas vaizdo kamerų peržiūrai, ypač tų, kurios yra individualiuose namuose ar kiemuose.

„Vykdant paiešką tikrinti viešojo transporto, viešojo stebėjimo, įstaigų kamerų įrašai. Tačiau mieste yra daug privataus naudojimo kamerų. Prašome gyventojus, verslus, kurie įsikūrę teritorijoje, pažymėtoje žemėlapyje, ir turinčius stebėjimo kameras, peržiūrėti vasario 4 d. 16:30-20.00 val. vaizdo įrašus“, – naujausia savanorių žinia dalijamasi socialinėje erdvėje.

Jų teigimu, net nesvarbu, kad dalies jų įrašuose nebus aptikta jokios reikšmingos informacijos, tačiau tai taip pat padės paieškose.

„Nemažai kamerų mes jau esame nustatę, tačiau jų yra mažų, įrengtų įvairiose vietose, visų tikrai galėjome nepastebėti“, – rašoma prašyme visuomenei.

Savanoriai ir artimieji dar kartą dėkoja visiems, kurie prisideda prie vaikino paieškų.

„Ačiū nepailstantiems paieškų dalyviams ir visiems prisidedantiems. Nepavarkime, būkime kantrūs ir kryptingi“, – teigiama jų žinutėje.

Dingusio 15-mečio Mykolo mama: ta nežinomybė tokia, kad priešui nepalinkėčiau

Neblėsta 15-mečio Mykolo Davidonio artimųjų ir jo ieškančių savanorių viltis jį surasti. Jau daugiau kaip savaitę paauglio tėvas Mindaugas Davidonis kasdien leidžiasi į paieškas prie upės, pamiškėse, o mama Ieva Davidonienė telkia stiprybę atsiliepdama į skambučius ir rūpindamasi šeima.

„Ta nežinomybė tokia, kokios jokiam priešui negalėčiau palinkėti – tos situacijos, kuri man atsitiko“, – LRT.lt sakė I. Davidonienė.

Kasdien žinios laukianti moteris sako esanti be galo dėkinga savanoriams, kurie negailėdami savo laiko ir jėgų nuo ankstyvo ryto išsirengia į paieškas, o iš jų grįžta prieš naktį.

„Labai blogai jaučiuosi. Kiekvieną dieną vis blogiau. Vyras dar turi daugiau jėgų, jis koordinuoja“, – sakė Ieva.

Ji sulaukia skambučių ne tik iš norinčiųjų pranešti kokią nors žinią, palaikyti.

„Žinoma, yra visokių žmonių, kurie serga, naktimis skambina. Bet dauguma geranoriški žmonės – ir padeda, ir užjaučia. Ačiū jiems“, – kalbėjo mama.

Ji sakė susipažįstanti su entuziastais, kurie iki išnaktų kartu su jos vyru eina ieškoti Mykolo.

„Jie kuria planus, strategijas, kaip ieškos vaiko kitą dieną. Vyrą turbūt tai ir palaiko, kad yra, kas padeda“, – sakė Ieva.

Moteris sakė jaučianti ir nuolatinį artimų draugų palaikymą: „Yra grafikas, jie kasdien ateina – rūpinasi, maitina, prižiūri.“

„Skambina ir ekstrasensai, dalijasi, ką mato. O tai tik tąso, tąso, tąso... Kartais atrodo, jau susitaikytum, jei rastų kūną, ir paskui su psichologų pagalba atsistotume ant kojų, susidėliotume, kaip galėtų vykti gyvenimas be vaiko“, – skausmu pasidalijo moteris.

Moteris dabar visas jėgas skiria mažajai atžalai, darbdaviai davė laisvadienių, kol šeima išgyvena šį sunkų laiką.

Moteris sakė, kad vyras susipažino su byla. Pasak jos, kol kas neaptikta, už ko būtų galima užsikabinti.

Skaityti visą pranešimą