15-mečio dingimo istorijoje – naujas etapas: gyventojų prašoma peržiūrėti vaizdo kameras, internete pasipylė netikros Mykolo anketos

Prieš 1 metus 60

Jau daugiau nei savaitę artimieji, pareigūnai ir gausybė savanorių ieško mįslingomis aplinkybėmis dingusio 15-mečio vilniečio Mykolo Davidonio. Nors rasta keletas jo asmeninių daiktų, paties vaikino pėdsakai dar neaptikti, nors išieškoti savanorių plotai stipriai plečiasi.

Antradienis – dešimta dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio paieškų diena. Nors jokių vaikino pėdsakų vis dar neaptikta, paieškų mastai nemažėja. Tiesa, tiek savanoriai, tiek aktyviai paieškose dalyvaujantis paauglio tėvas Mindaugas sako, kad vaikino ieškoma ne tik vandenyje, šukuojamos ir aplinkinės teritorijos, miškai bei apleisti pastatai.

„Vykdant paiešką tikrinti viešojo transporto, viešojo stebėjimo, įstaigų kamerų įrašai. Tačiau mieste yra daug privataus naudojimo kamerų. Prašome gyventojus, verslus, kurie įsikūrę teritorijoje, pažymėtoje žemėlapyje, ir turinčius stebėjimo kameras, peržiūrėti vasario 4 d. 16:30-20.00 val. vaizdo įrašus“, – naujausia savanorių žinia dalijamasi socialinėje erdvėje.

Jų teigimu, net nesvarbu, kad dalies jų įrašuose nebus aptikta jokios reikšmingos informacijos, tačiau tai taip pat padės paieškose.

„Nemažai kamerų mes jau esame nustatę, tačiau jų yra mažų, įrengtų įvairiose vietose, visų tikrai galėjome nepastebėti“, – rašoma prašyme visuomenei.

Reikalingos teritorijos žemėlapis.

Be to, socialiniuose tinkluose jau pasipylė netikros paskyros, kuriose yra naudojamos dingusio Mykolo nuotraukos.

Aktyvūs savanoriai šią informaciją jau perdavė pareigūnams.

Dingusiojo tėtis: pagrindinė versija – jis upėje

Kol kas vaikino pėdsakų aptikti nepavyko. Kaip LRT.lt dar šeštadienį sakė M. Davidonio tėvas Mindaugas, šeštadienį paieškas drumstė prastas oras.

„Pagrindinė mūsų versija, kad jis upėje yra. Bet tikriname ne tik upę, tikriname ir aplinkinius miškus. Žmonių, norinčių padėti, daug“, – šeštadienį LRT.lt kalbėjo Mindaugas Davidonis.

Tėvas labai dėkingas visiems savanoriams, besileidžiantiems į Mykolo paieškas.

„Tai nenusakomas jausmas. Tai suteikia impulsą, nuo ko atsispirti, ir jėgų. Susivienijo skirtingi žmonės, skirtingų pažiūrų“, – sakė M. Davidonis.

Jis pats visas dienas skuba ieškoti sūnaus, žmona, besirūpinanti kitu vaiku, paieškas koordinuoja labiau iš namų.

Skaityti visą pranešimą