Žymius Lietuvos žmones subūrusį 3x3 krepšinio turnyrą papuošė NBA legendos Paytono vizitas

Prieš 1 metus 60

Lietuvoje viešinti NBA krepšinio legenda Gary`is Paytonas šeštadienio vakarą dalyvavo „DUNK IT“ 3x3 mūsų šalies pramogų ir krepšinio pasaulio žvaigždžių turnyre. G. Paytono garbei turnyre dalyvavusioms komandoms buvo suteikti pavadinimai NBA ekipų, kuriose krepšininkas yra žaidęs. 

Ant parketo „Jeep“ arenoje susitiko komandos, pasivadinusios Sietlo „SuperSonics“, Bostono „Celtics“, Majamio „Heat“ ir Los Andželo „Lakers“ vardais. Pastaroji po atkaklios kovos ir išplėšė pergalę.

Los Andželo „Lakers“ gretose žaidę Lietuvos 3x3 vyrų ir moterų krepšinio rinktinių treneris Dainius Novickas, radijo laidų vedėjai Paulius Vaitiekūnas ir Haroldas Zenkovas finale įveikė Majamio „Heat“, kuriai atstovavo krepšininkas Rytis Kazlauskas, tinklaraštininkas Benas Lastauskas ir reperis Julius Podlipajevas Omerta.

„Rungtynės pasižymėjo geru žaidimu, pamatėme puikių momentų. Vyrukai padarė nuostabų darbą“, – apdovanojęs nugalėtojus džiaugėsi NBA krepšinio legenda G. Paytonas, dar turnyro pradžioje sakęs, jog jis serga už „Lakers“ ekipą.

„Laimėti padėjo 3x3 krepšinio komandų trenerio patirtis, pasitelkta strategija ir sėkmė. O prizas – vakarienė su Gary – fantastika, svajonių išsipildymas. Kad pamatyčiau jo žaidimą NBA, keldavausi naktimis. Dabar NBA žaidimu domiuosi kiek mažiau, bet net ir mano vienuolikmetis sūnus žino Gary. Kai pasiūlė dalyvauti turnyre, iš karto sutikau – juk turėjau galimybę pabendrauti su savo dievuku“, – gera nuotaika po turnyro tryško D. Novickas.

Beje, D. Novickas padėjo komandai išplėšti pergalę ir metimų taiklumo konkurse, kai iš aikštės vidurio du kartus įmetė į krepšį.

Prakaitą krepšinio aikštelėje liejo ne tik turnyro dalyviai, tarp kurių buvo ir atlikėjai Vaidas Baumila, Petras Daunys, radijo laidų vedėjai Gedas Saročka, Simas Stankus, prodiuseris Rolandas Skaisgirys, fotografas ir influenceris Deividas Bendžius, bet ir žiūrovai.

Primename, kad penktadienį G. Paytonas įteikė ypatingą dovaną 700 metų jubiliejų švenčiančiam Vilniui: sporto aikštyne prie Baltojo tilto paliko savo rankos įspaudą. Jis tapo pirmuoju čia pradėtoje kurti sporto žvaigždžių alėjoje. Negana to, Vilnius tapo vieninteliu miestu pasaulyje, kuris turi NBA legendos G. Paytono rankos įspaudą.

Skaityti visą pranešimą