Žuvo garsus JAV lenktynininkas ir kaskadininkas Kenas Blockas

Prieš 1 metus 67

Profesionalus ralio lenktynininkas Kenas Blockas, vėliau tapęs interneto žvaigžde dėl savo drąsių triukų prie vairo, mirė būdamas 55 metų po sniego motociklo avarijos, pranešė jo komanda „Hoonigan Racing“, kurią cituoja „The Guardian“.

„Su didžiausiu apgailestavimu galime patvirtinti, kad Kenas Blokas šiandien žuvo sniego motociklo avarijoje“, – sakoma pirmadienį „Instagram“ paskelbtame pareiškime.

„Kenas buvo vizionierius, pionierius ir ikona. O svarbiausia – tėvas ir vyras. Jo nepaprastai trūks“, – priduriama įraše.

Nelaimingas atsitikimas įvyko Jutos valstijoje, Vatačo apygardoje. Vietos šerifo biuras teigė, kad K. Blockas važiavo stačiu šlaitu, kai sniego motociklas staigiai apsivertė ir prispaudė lenktynininką.

„Jis buvo paskelbtas žuvusiu įvykio vietoje dėl avarijos metu patirtų sužalojimų“, – sakoma pareigūnų pareiškime ir priduriama, kad K. Blockas važiavo su grupe žmonių, tačiau įvykus avarijai buvo vienas.

Ralio lenktynininko karjerą pradėjęs 2005 m., K. Blockas buvo pripažintas metų naujoku Amerikos ralio čempionate. Jis dalyvavo pasaulio ralio čempionate ir laimėjo kelis ralio kroso medalius „X Games“ žaidynėse.

Amerikietis taip pat buvo vienas iš sportinės aprangos bendrovės „DC Shoes“ įkūrėjų ir kūrė vaizdo įrašų seriją „Gymkhana“, kurioje jis važinėjo pavojingose trasose ir kliūčių ruožuose. Šie pasirodymai surinko milijonus peržiūrų „YouTube“.

Skaityti visą pranešimą