Ekonomiškas važiavimas automobiliu, kas tai įtakoja?

Prieš 5 mėnesius 252

Ekonomiškas vairavimas sumažina degalų sąnaudas ir užtikrina sklandesnį pagrindinių automobilio dalių veikimą. Kartais jis derinamas su ekologišku vairavimu dėl mažesnio poveikio aplinkai. Papildoma šios technikos nauda - padidėjęs eismo saugumas. Tad, kas įtakoja ekonomišką važiavimą automobiliu?

Ekonomiškas vairavimas - kas tai yra ir kokioms automobilio dalims jis turi įtakos?

Pagal apibrėžimą ekonomiškas važiavimas apima tokį vairavimo būdą, kuris leidžia automobiliu važiuoti saugiai ir kartu naudoti mažiau degalų. Be to, teoriškai jis sumažina neigiamą poveikį daugelio pagrindinių dalių būklei, taip pat sumažina anglies dvideginio pėdsaką.

Ši koncepcija atsirado Skandinavijos šalyse, kur sėkmingai veikia jau daugelį metų. Poveikis, atsirandantis taikant ekologiško vairavimo principus, apima tiek finansines santaupas vairuotojui, tiek naudą aplinkai visai visuomenei. Taip pat svarbu, kad ekonomiškas vairavimas, užtikrina sklandesnį dalių, ypač pavarų dėžės ir variklio, naudojimą.

Be to, norint ekonomiškai važiuoti, svarbu laiku atlikti automobilio techninę priežiūrą bei reguliariai keisti tam tikrus elementus, tokius kaip variklio alyvą ir alyvos filtrą. Patogu, jog daugumą automobilio dalių ir priedų galima įsigyti internetu su pristatymo į namus paslauga.

Kaip važiuoti ekonomiškai?

Kas yra ekonomiškas vairavimas? Daugeliui kyla klausimas, ar sunku įgyvendinti jo principus. Ar ekonomiškam vairavimui tinka tik šiuolaikiniai automobiliai? Ar apskritai verta keisti savo vairavimo įpročius?

Jei norite važiuoti ekonomiškai, turite įgyvendinti keletą pagrindinių principų. Jie apima vairavimo techniką, taip pat stabdymą ir automobilio užvedimą. Atlikę nedidelius pakeitimus, galite gerokai sumažinti degalų sąnaudas.

Visų pirma, ekonomiškas vairavimas - tai sklandus vairavimas. Svarbiausi jo elementai yra pastovus greitis, stabdymas varikliu ir tinkamo atstumo nuo kitų automobilių išlaikymas. Taip galėsite iš anksto reaguoti ir sumažinti staigių judesių skaičių. Dar vienas šio vairavimo būdo privalumas - didesnis saugumas.

Paprasti ekonomiško vairavimo triukai - keletas naudingų patarimų

·       Planuokite maršrutą - ne tik išvengsite spūsčių, bet ir sutaupysite degalų! Žinodami savo maršrutą galėsite numatyti galimus manevrus ir sustojimus. Jau kurį laiką "Google" žemėlapiuose taip pat siūloma galimybė rasti geriausius maršrutus pagal degalų sąnaudas;

·       Venkite papildomo svorio automobiliui - tai taip pat turi įtakos degalų sąnaudoms. Bagažinėje nevežkite nereikalingų daiktų;

·       Važiuokite saugiai ir būkite atidūs kelyje - degalų sąnaudos mieste, pasirinkus sportinį ir įprastą važiavimo režimus, gali skirtis iki dviejų kartų. Artėdami prie šviesoforo planuokite iš anksto - stabdykite varikliu.

Verta žinoti! Dėl automobilių dalių trinties prarandama šiluma. Ji sudaro apie 15 proc. visų degalų nuostolių. Jos visiškai pašalinti neįmanoma, tačiau galime daryti įtaką jos lygiui. Siekiant kuo mažesnių degalų sąnaudų, reikėtų pasirinkti optimalią alyvos klampumo klasę (kuo mažesnę ir užtikrinančią veiksmingą išorinės trinties pašalinimą).

Skaityti visą pranešimą