Žūtbūtinis mūšis Konferencijų lygoje: Vilniaus „Žalgiris“ – Bratislavos „Slovan“

Prieš 1 metus 77

Vilniaus „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą stos į žūtbūtinį mūšį norint pratęsti kelionę UEFA Konferencijų lygoje ir kausis su Bratislavos „Slovan“ futbolininkais.

Susitikimą, kuris prasidės 19:45 val., jums padės sekti portalas LRT.lt.

H grupėje žaidžiantis „Žalgiris“ šiuo metu rikiuojasi paskutinėje vietoje (5 taškai), o „Slovan“ ekipa žengia pirma (8 taškai).

Tačiau vilniečiai vis dar turi šansų patekti į kitą etapą.

Norint įgyvendinti šį tikslą, „Žalgiriui“ privalu iškovoti tris taškus. Pergalė bet kokiu skirtumu žalgiriečius tenkins, jeigu kitose rungtynėse „Basel“ nepralaimės prieš Jerevano „Pyunik“. Turint omeny, kad Armėnijos klubas gali pasiekti pergalę, „Žalgiriui“ prieš „Slovan“ reikėtų laimėti mažiausiai dviejų įvarčių persvara.

Beje, „Žalgiris“ su „Slovan“ kovėsi pirmose grupių etapo rungtynėse ir tą kartą susitikimas baigėsi rezultatu 0:0.

„Mums kiekvienos rungtynės grupių etape yra kaip finalas. Tiek taktika, tiek psichologija šiuo metu panašiai svarbu. Kiekvienas komandos narys ir žaidėjas supranta, kaip tai yra svarbu mums. Esu labai dėkingas žaidėjams už atsidavimą kiekvienoms rungtynėms. Šios nėra kokia nors išimtis. Kiekvienas supranta jų svarbą. Spaudimo nėra, tik atsakomybė už savo darbą“, – prieš mačą surengtoje spaudos konferencijoje sakė V. Čeburinas.

Šiais metais Vilniaus ekipa savo sąskaitą UEFA premijomis, įskaitant tiek atranką, tiek ir finalinį etapą, jau papildė daugiau nei 4 milijonais eurų. Iki šiol dar nė vienam Lietuvos klubui nėra pavykę užsidirbti tokios sumos.

Dar vieną milijoną „Žalgiris“ gali užsidirbti rungtynėse su „Slovan“ klubu. Jeigu vilniečiai savo grupėje užims antrąją vietą, o tą padaryti įmanoma tik nugalėjus svečius iš Slovakijos, tuomet į jų sąskaitą įkris dar 1,125 mln. eurų.

Vien už pergalę „Žalgiriui“ atitektų 500 tūkst. eurų, 325 tūkst. – už antrąją vietą grupėje, o dar 300 tūkst. – už žaidimą atkrintamosiose varžybose.

Taigi, „Žalgiris“ idealaus scenarijaus atveju pasirodymą šių metų UEFA varžybose gali pabaigti su daugiau nei 5 mln. eurų savo sąskaitoje.

Skaityti visą pranešimą