Žurnalistus juokinęs Valančiūnas pabrėžė „Pelicans“ stiprybę: mėgaujamės tokiais momentais

Prieš 1 metus 75

Iki NBA reguliaraus sezono finišo Jonui Valančiūnui ir Naujojo Orleano „Pelicans“ (35-37) komandai liko vos dešimt rungtynių. Nuo jų priklausys, ar sezonas baigsis anksčiau, ar „Pelicans“ dar kovos NBA aktrintamosiose.

Lietuvis pastaruoju metu daro viską, kad sezonas prasitęstų kuo ilgiau. Trečiadienį J. Valančiūnas buvo vienas iš pagrindinių savo komandos pergalės kalvių, o „Pelicans“ namuose 119:84 (27:16, 37:23, 27:26, 28:19) nepasigailėjo San Antonijaus „Spurs“ (19-53) krepšininkų.

Lietuvis aikštę paliko surinkdamas dvigubą dviženklį. J. Valančiūnas per 28 žaidimo minutes pelnė 19 taškų (7/9 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo 15 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, 5 sykius suklydo ir surinko 3 asmenines pražangas.

easy does it 💪 pic.twitter.com/7MDf6ZvfWn

— New Orleans Pelicans (@PelicansNBA) March 22, 2023

Po dvikovos J. Valančiūnas ir žurnalistai atkreipė dėmesį į rezultatyvius perdavimus. Pats lietuvis jų atliko 5, o visa komanda – 32. Tokie skaičiai patiko aukštaūgiui iš Utenos.

„Kiek surinkome? 32, tai puiku. 2 daugiau nei 30“, – šypsodamasis kalbėjo J. Valančiūnas.

Jis tuoj pat surimtėjęs pridūrė, kad kamuolio dalinimasis yra vienas iš pagrindinių dalykų „Pelicans“ ekipoje.

„Visada smagu žaisti kai tu daliniesi kamuoliu su komandos draugais, pelnai lengvus taškus. Smagu taip žaisti, ypač man. Mes mėgaujamės tokiais momentais. Kaip ir sakiau, mes žaidžiame vienas dėl kito, ieškome pranašumų, laisvų žmonių. Gavęs kamuolį baudos aikštelėje stengiuosi rasti ir laisvus komandos draugus. Dalijamasis kamuoliu mus vienija. Galbūt kitose rungtynėse jau turėsime ir 34 rezultatyvius perdavimus“, – spaudos konferencijos metu vylėsi J. Valančiūnas.

Paklaustas apie likusių NBA dvikovų svarbą, Lietuvos rinktinės centras pabrėžė, kad dabar jo komanda turi būti kaip niekad susikaupusi.

„Dabar kiekvienos rungtynės mums yra kertinės. Stengiamės laimėti ten, kur galime. Mes varžovėms dėl vietos atkrintamosiose ir kiekvienos rungtynės mums yra labai labai svarbios. Mes turime žaisti lyg tai būtų paskutinė dvikova mums. Turime būti susikaupę, žaisti su energija, susikoncentruoti į smulkias detales“, – pasakojo J. Valančiūnas.

Watch Live: Jonas Valanciunas #Pelicans | @Verizon https://t.co/KHG4KWXmaP

— New Orleans Pelicans (@PelicansNBA) March 22, 2023

Po trečiadienio pergalės „Pelicans“ dalinasi 11-12 vietą Vakarų konferencijoje su Los Andželo „Lakers“ ekipa. Nuo aukščiau esančių klubų lietuvio komanda atsilieka viena pergale.

Paklaustas ar turnyro lentelės padėtį seka kasdien, J. Valančiūnas vėl priverti kvatotis susirinkusius žurnalistus.

„Kas antrą dieną“, – su šypsena veide sakė „Pelicans“ vidurio puolėjas.

Tiesa, po kurio laiko jis ir vėl surimtėjęs vylėsi, kad „Pelicans“ pavyks pakilti aukščiau.

„Mes norime pakilti kiek įmanoma aukščiau. Nežiūrėjau dar kokią vietą dabar užimame, bet turim kilti aukščiau. 12 vietos mums neužteks“, – spaudos konferenciją užbaigė J. Valančiūnas.

Skaityti visą pranešimą