Žlugus Navicko interpeliacijai, Lietuvos žemdirbių atstovai paramos ieškos Briuselyje

Prieš 1 metus 73

Seime žlugus jau antrai interpeliacijai žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui, kuriam priekaištauta dėl nesprendžiamos pieno krizės, Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidentas teigia, kad pagalbos šalies pieno gamintojams ieškos Briuselyje.

„Mes važiuojame į Briuselį ir rytoj susitiksime su komisaru Voičekovskiu (už žemės ūkį atsakingu Europos Komisijos nariu Januszu Wojciechowskiu, Janušu Voičekovskiu – BNS) ir prašysime tiesiogiai pagalbos pieno sektoriui. (...) Nesulaukėme pagalbos čia, tai stengsimės, belsimės į duris Briuselyje“, – trečiadienį spaudos konferencijoje teigė Eimantas Pranauskas.

Anot jo, su J. Voičekovskiu susitiks tiek pieno ūkių, tiek kooperatyvų, tiek kitų žemės ūkio sričių atstovai.

„Čia bus marga minia tokių prašytojų, kuri atspindės, manau, visus“, – sakė E. Pranauskas.

Anot Lietuvos žemės ūkio tarybos pirmininko, Ūkininkų sąjungos vicepirmininko Igno Hofmano, kol kas jokių kitų veiksmų situacijai spręsti ūkininkai nenumatę, tačiau situacija nepatenkinti ūkininkai gali rengti protestus ar kitus veiksmus.

„Konkrečių, kad dabar būtų suplanuota, priemonių, akcijų kol kas suplanuota nėra, bet jos gali kilti iš apačios“, – teigė I. Hofmanas.

Opozicija interpeliaciją K. Navickui surengė pirmiausia dėl itin prastos situacijos pieno sektoriuje.

Lietuvos pieno gamintojų asociacija kovą prie Seimo buvo surengusi protesto akciją – jos metu ūkininkai reikalavo mažiausiai 40 mln. eurų paramos, kuri būtų leidusi stabilizuoti krizinę situaciją pieno sektoriuje, ir K. Navicko atsistatydinimo.

Skaityti visą pranešimą