Žiniasklaidai: LFF prezidento rinkimuose likus vienam kandidatui, vadovu turėtų tapti Stankevičius

Prieš 1 metus 55

Rinkimuose į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento postą likus vienam kandidatui, federacijos vadovu turėtų tapti dabartinis generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius, pirmadienį pranešė portalas „15min“.

Anot portalo, pirmadienio rytą kalbintas E. Stankevičius prisipažino, kad yra vienintelis kandidatas, pasiekęs rinkimų finišo tiesiąją. Patys rinkimai vyks kovo 10 dieną, tačiau kandidatai paraiškas gali teikti iki pirmadienio 24 val.

15min.lt. taip pat pažymi, kad kaip realūs pretendentai užimti LFF vadovo poziciją buvo dabartinis prezidentas Tomas Danilevičius bei kitas karjerą baigęs futbolininkas, Vilniaus regiono futbolo sąjungos prezidentas Deividas Šemberas.

Kad nedalyvaus rinkimuose T. Danilevičius pranešė praėjusią savaitę. Jo kadencijos metu, pernai gruodį buvo pakeisti LFF įstatai. Jų federacija ėmėsi Seimui grasinant įvesti tiesioginį valdymą.

Įstatuose numatyta, kad federacijos valdymo organuose turi figūruoti nepriekaištingos reputacijos asmenys. Dėl to iš pareigų pasitraukė praeityje teistas Tauragės apskrities futbolo federacijos vadovas Arūnas Pukelis.

UEFA ir FIFA atstovai anksčiau perspėjo, kad tiesioginis LFF valdymas reikštų nacionalinės rinktinės ir šalies klubų suspendavimą tarptautiniuose turnyruose.

LFF prezidento pareigas T. Danilevičius ėjo nuo 2017 metų rugsėjo pabaigos.

Portalo teigimu, D. Šemberas teigė rinkimuose dalyvautų, jeigu futbolo bendruomenė parodytų tvirtą pasitikėjimą.

Tačiau 15min.lt pažymi, jog LFF Vykdomojo komiteto narių favoritas buvo E. Stankevičius.

Skaityti visą pranešimą