Žiniasklaida: Vakarų pareigūnai tiki, kad Putinas išliks valdžioje, nebent mirtų ar būtų nuverstas

Prieš 1 metus 47

Kai kurie Rusijos elito atstovai pradeda baimintis, kad Vladimiras Putinas pasmerkė savo šalį ilgam ir nevaisingam gyvybių ir išteklių eikvojimui, nes karo Ukrainoje pabaigos nematyti. Nepaisant viso nepasitenkinimo tiek Rusijos, tiek Vakarų pareigūnai netiki, kad artimiausiu metu V. Putinas galėtų netekti valdžios, skelbia „Reuters“.

Rusijos pareigūnai mano, kad vienintelė karo išeitis – laimėti Ukrainoje. Nors matoma, kad išnaudojama neproporcingai daug žmonių ir ekonominių resursų.

„Prezidentas tiki, kad gali laimėti Ukrainoje. Jis, žinoma, negali pralaimėti karo. Pergalė bus mūsų“, – agentūrai „Reuters“ sakė vienas aukšto rango Rusijos šaltinis.

Tuo metu kalbinti Vakarų pareigūnai, kurie kalbėjo su anonimiškumo sąlyga, teigė, kad kad Rusija nenugalės, tačiau pripažino, kad yra mažai šansų, jog Rusijos prezidentas atsistatydins arba bus nušalintas, kol karas tęsiasi.

„V. Putinas liks valdžioje iki galo, nebent jis mirtų arba įvyktų perversmas, tačiau nei viena, nei kita dabar neatrodo tikėtina", - sakė aukšto rango Vakarų diplomatas.

„V. Putinas negali laimėti karo, bet jis žino, kad negali pralaimėti“, – pridūrė jis.

Kremliui artimi šaltiniai taip pat mano, kad mažai tikėtina, jog V. Putinas gali būti išstumtas iš valdžios.

Nepaisant visų geopolitinių sukrėtimų, kuriuos sukėlė prezidentas, jis vis dar neturi rimtų varžovų dėl valdžios, sakė penki sprendimų priėmimui artimi aukšto rango Rusijos šaltiniai.

Skaityti visą pranešimą