Žiniasklaida: iš Nacionalinio Baltarusijos muziejaus išvežtos Vytauto ir Jogailos statulos

Prieš 1 metus 78

Baltarusijos opozicijos žiniasklaidos priemonė „Naša Niva“ skelbia, kad iš Nacionalinio Baltarusijos muziejaus išvežtos kunigaikščių Jogailos ir Vytauto statulos, o jas vėliau gali pakeisti ekspozicija apie Rusijos imperiją.

Kaip teigia žiniasklaidos priemonės šaltiniai, muziejus gavo skundą, kuriame klausiama „ką čia veikia tie lenkų okupantai?“ Taip buvo įvardyti kunigaikščiai.

Muziejuje apsilankius žiniasklaidos atstovams kaip lankytojams, darbuotojai esą paaiškino, kad dabar vietoje statulų – Krėvos pilies rekonstrukcija. Vėliau ši ekspozicija, anot darbuotojos, galimai bus pakeista „kažkuo, susijusiu su Rusija“.

Vytauto ir Jogailos skulptūros muziejuje atsirado 2011 metais.

Well, it was only a matter of time. Belarusian History Museum removed the figures of grand dukes Vitaut and Jogailo for being "too Polish". Also, the exposition devoted to szlachta and the Polish-Lithuanian part of Belarusian history will soon be replaced by the Russian Empire. pic.twitter.com/MDCob6mems

— Tadeusz Giczan (@TadeuszGiczan) July 18, 2022

LRT.lt primena, kad liepos pradžioje neteisėtas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad baltarusių etnosas buvo Lietuvos, Rusios ir Žemaitijos Didžiosios Kunigaikštystės stuburas.

Skaityti visą pranešimą