Žiniasklaida: ES įves sankcijas Rusijos baikerių klubui „Naktiniai Vilkai“

Prieš 1 metus 81

Kremlių palaikanti baikerių grupė „Naktiniai Vilkai“ nebegalės laisvai važinėti po Europą, nes jiems bus įvestos Europos Sąjungos sankcijos. Valstybių narių ambasadoriai pirmadienį į sankcijų sąrašą įtraukė grupės lyderį Aleksandrą Zaldostanovą ir dar tris jam artimus asmenis, praneša „EUobserver“.

Naujajame ES sankcijų sąraše atsiras ir Maskvos meras Sergejus Sobjaninas bei „Sberbank“ bankas.

69-erių A. Zaldostanovui sankcijos įvestos y- „aktyvią Rusijos valstybinės propagandos paramą neigiant Ukrainos teisę į valstybingumą, raginant „denacifikuoti“ ir „deukrainizuoti“ šalį“, nurodoma dokumente, kurį matė Briuselio leidinys.

Slovakija turės įšaldyti šiam baikeriui priklausantį turtą, neleisti jam išvykti į kitas valstybes.

Iš viso į sankcijų sąrašą bus įtraukti dar 47 Rusijos asmenys ir 8 subjektai, uždraudžiamas Rusijos aukso importas. Dauguma asmenų yra Rusijos kariuomenės karininkai bei šalies politikai, ukrainiečių kolaborantai.

Pats V. Putinas yra pozavęs važiuodamas motociklu kartu su „Naktiniais vilkais“ Rusijos aneksuotame Kryme. Ši baikerių grupė garsėja nacionalistiniais renginiais, sovietinės simbolikos demonstravimu. A. Zaldostanovas palaiko artimus ryšius su V. Putinu, yra gavęs valstybinį apdovanojimą iš Rusijos prezidento rankų.

„Naktinių vilkų“ klubo nariai Rusijai užpuolus Ukrainą 2014 metais kovėsi Maskvos vadovaujamų ir remiamų separatistų pusėje Donbase.

Baikeriai taip pat kasmet rengdavo žygius motociklais, kurių metu minėdavo Raudonosios Armijos pergalę prieš nacistinę Vokietiją. Dalis Europos valstybių jau anksčiau atsisakydavo įleisti šios grupės baikerius į šalį, nes laiko juos Kremliaus režimo įrankiu.

Skaityti visą pranešimą