Žiemelio projekto veidu tapęs Kurtinaitis apie klubo ambicijas: nenorime būti šiaip sau dalyviai

Prieš 1 metus 78

Naujai įkurto „Wolves“ klubo vyriausiuoju treneriu tapęs Rimas Kurtinaitis pasidalijo mintimis apie artimiausius darbus ir ilgalaikę viziją.

Praėjusią savaitę R. Kurtinaitis oficialiai stojo prie Gedimino Žiemelio klubo vairo, kuris artėjančiame sezone žais Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Patyręs strategas padėjo parašą ant vienerių metų sutarties su galimybe ją pratęsti dar sezonui.

R. Kurtinaičio laukia atsakinga vasara – „Wolves“ kol kas turi tik vieną žaidėją. Pirmuoju klubo nariu tapo Adas Juškevičius.

„Visų pirma, gerai, kad atsirado fundamentas – jau turime prezidentą ir kas rūpinasi. Dabar pagrindas yra sukurti komandą. Atvirai pasakius, šiuo klausimu vėluojame kokį mėnesį“, – duodamas interviu klubui sakė R. Kurtinaitis.

Trenerio teigimu, „Wolves“ dės visas pastangas, kad komandoje žaistų kuo daugiau lietuvių.

„Dabar svarbiausia surinkti žaidėjus, ypač lietuvius. Užsieniečių mes visada rasime. Mūsų biudžetas nėra labai didelis, aišku, tame yra logikos, nes šiemet klubas negavo vietos Europos taurėje. Dar yra kažkokia viltis patekti į vieną iš FIBA turnyrų. Dabar tikriausiai ir nebūtų logiška mesti baisiai didelius pinigus tik LKL čempionatui. Nesakau, kad LKL nesvarbu, bet viskas turi vykti palaipsniui. Tokie projektai nepasidaro per 1–2 metus, kartais reikia laukti net 12 metų, kaip Vilniaus „Ryto“ atveju.

Reikia būti kantriems ir gerai viską susidėlioti. Manau, kad klubas dirba nuosekliai, žino, ko ir kaip nori, bei turi griežtus rėmus“, – pasakojo R. Kurtinaitis.

Kalbėdamas apie laukiančius iššūkius ir keliamus tikslus, R. Kurtinaitis pasakė, kad „Wolves“ nesiruošia būti tik dalyviais.

„Pirmasis iššūkis yra suburti komandą, o paskui žiūrėsime, kaip čia viskas susidėlios. Kadangi klubas turi labai didelių ambicijų, nesakyčiau, kad mūsų tikslas yra tik dalyvauti. Aš visada keliu aukščiausius tikslus. Esu ne kartą sakęs, kad yra tik pirma vieta, o visos kitos – paskutinės. Aišku, nereiškia, kad mes būsime pirmi, bet stengsimės būti kuo aukščiau. Labai slidus reikalas, nenoriu prisikalbėti, tad nieko ir neprižadu. Pažadu tik tiek, kad dirbsime daug ir intensyviai. Viskas priklausys nuo žaidėjų, kuriuos turėsime. Nenorime būti šiaip sau dalyviai“, – pridūrė R. Kurtinaitis.

Skaityti visą pranešimą