Žibėnas po nesėkmės pusfinalyje kreipėsi į komandą: visada žaidėjai nori pagarbos, bet šiandien atsakomojo ryšio iš jų negavome.

Prieš 1 metus 83

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai ir vėl nepateko į Karaliaus Mindaugo taurės finalą. Šiauliuose vykstančiame finale ketverte Giedriaus Žibėno auklėtiniai 86:92 pralaimėjo Prienų „Cbet“ ekipai. Po mačo Giedrius Žibėnas kritikavo savo auklėtinius už užsivedimą, norą ir motyvaciją.

„Sveikinimai Jonavai. Visiškai pelnyta pergalė, žaidė gražų puolimo krepšinį, nusipelnė tos pergalės. Viskas, ką jie buvo sumanę puolime, viskas jiems veikė, tikrai linkime jiems sėkmės finale.

Panašu, kad mes nusprendėme šias rungtynes laimėti puolimu, tai buvo didžiausia klaida. Nepavyko man kaip treneriui žaidėjams perteikti to, kad šios rungtynės turi būti gynybinės. Žinojome, kad mus kažkiek gali nustebinti Jonava su skirtingomis gynybomis, taip ir buvo. Kažkiek reikėjo laiko prisitaikyti, bet nenoriu ieškoti pasiteisinimų. Mes net suradę puolimą nespausdavome jų, o tiesiog švęsdavome. Varžovai padarė tik 7 klaidas, nors vienas iš uždavinių buvo versti juos klysti, bet to nepadarėme šiandien. Esame nubausti“, – rungtynes reziumavo G. Žibėnas.

„Rytas“ šiose rungtynėse suklydo 15 kartų, kai Jonavos žaidėjai – tik 7. Vilniečiai priekyje rungtynėse buvo tik antrojo kėlinio pabaigoje ir trečiojo pradžioje, bet didžiąją mačo dalį kontroliavo būtent Virginijaus Šeškaus ekipa.

Prieš finalo ketvertą „Rytas“ paskelbė, kad už klubo vidaus taisyklių pažeidimus nuo komandos nušalintas buvo Jarvis Williamsas. Bet ne jo trūkumas, anot G. Žibėno, lėmė nesėkmę.

Klubo treneris kreipėsi į žaidėjus ir reikalavo kitokio nusiteikimo ir pagarbos klubui.

– Antrajame kėlinyje buvo spurtas, bet kas galiausiai nepavyko?

– Matėte, kaip mes įėjome į trečią kėlinį? Mes visą sezoną prašome padaryti pražangą. Mus „postino“ kas norėjo, sakėme, kad jie tai darys, buvo per daug lengvų taškų, niekas nenorėjo aukoti savęs.

Nežinau priežasties, bet pražangų nepadarydavome, tai leido jiems pradėti labiau savimi pasitikėti, nepasiekiau savo žaidėjų vidaus, kad tai turi būti gynybinės rungtynės. Arba per tyliai, arba per mažai šnekėjau, tai yra mano kaltė.

– Sakote, kad žaidėjai švenčia ir negrįžta į gynybą. Kodėl nepavyksta prieiti prie žaidėjų?

– Gal per mažai reikalauju. Gal reikia kitais metodais, šitie nepadeda, žaidėjai to nesupranta, visada žaidėjai nori pagarbos, bet šiandien atsakomojo ryšio iš žaidėjų negavome.

– Atrodė, kad Jonava labiau norėjo pergalės. Ar nepasigedote užsivedimo iš savo komandos?

– Tikrai taip. Mes nežaidėme ta emocija, kuria „Rytas“ žaidžia, ne su ta energija. Visada esame susireikšminę dėl puolimo opcijų, bet taip žaisti gynyboje, leisti tiek kamuolių atsikovoti. Sutinku, varžovai norėjo daugiau, jie yra verti pergalės.

– Ar Jarviso Williamso situacija turėjo įtakos komandai?

– Nemanau. Gerbiu organizaciją, dar labiau gerbiu žaidėją, situacija yra tokia, kokia yra, čia ir baigiasi komentarai.

– Antrus metus paeiliui užstringate KMT pusfinalyje. Ar matote panašumų?

– Visiškai skirtingos komandos, situacijos, skirtingos sudėtys. Pernai mums labai pakišo S. Smitho užsikrėtimas koronavirusu. Šiemet jokių pasiteisinimų neturime, patys pralaimėjome, neįdėjome energijos, emocijų, turime tai, ką turime.

– Kas yra apmaudžiausia dėl J. Williamso situacijos?

– Mane liūdina branda ir tiek, šiandien ir be Jarvio neparodėme brandos.

– Ar rasite motyvacijos kovai dėl trečios vietos?

– Esame „Rytas“, atstovaujame sostinės klubui, nėra ką šnekėti. Jei žaidėjai po tokių rungtynių neras motyvacijos, daugiau nėra ir ką komentuoti.

Skaityti visą pranešimą