Žiauriu dvimetės sužalojimu įtariamo vyro teismas neskuba paleisti: suėmimas pratęstas dar trim mėnesiams

Prieš 1 metus 59

Prokuratūra informuoja, kad suėmimas pratęstas 3 mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jį kontroliuoja Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Tamašauskienė. Tyrimą atlieka Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Griežčiausią kardomąją priemonę teismas skyrė atsižvelgdamas į tai, kad įtariamasis gali slėptis nuo teisėsaugos pareigūnų ir daryti naujas nusikalstamas veikas.

Šiuo metu ikiteisminis tyrimas yra tęsiamas, toliau atliekami nusikalstamos veikos atskleidimui reikšmingi procesiniai veiksmai.

Primenama, kad vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol teismas nepatvirtina jų kaltės.

Delfi.lt primena, kad 2022 m. antrąją Kalėdų dieną mergytė buvo sunkiai sužalota namuose. Gruodžio 26 dieną Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Raseinių rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.
Dėl patirtų kūno sužalojimų mergytė iš pradžių buvo nuvežta į Raseinių ligoninę, tačiau netrukus ji buvo pervežta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas.

Po įvykio buvo sulaikyta 19-metė mergaitės mamą ir 22 metų moters draugas. Moteris buvo suimta mėnesiui. Vyrą teismas iš pradžių leido suimti dviem mėnesiams, vėliau jo suėmimas buvo pratęstas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą