Zelenskis: paliaubos su Rusija tik prailgintų karą

Prieš 1 metus 87

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis perspėja, kad bet kokios paliaubos, leidžiančios Rusijai išlaikyti nuo vasario mėnesį pradėtos invazijos užgrobtas Ukrainos teritorijas, tik prailgintų karą, rašo „The Wall Street Journal“.

V. Zelenskis įsitikinęs, kad paliaubos Maskvai suteiktų labai reikalingą galimybę apsiginkluoti kitam etapui.

„Konflikto su Rusijos Federacija įšaldymas reiškia pauzę, suteikiančią Rusijos Federacijai pertrauką pailsėti, – nurodo jis. – Jie nesinaudos šia pauze savo geopolitikai pakeisti arba savo pretenzijų į buvusias sovietines respublikas atsisakyti“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šią savaitę apkaltino V. Zelenskį neva nenorint diplomatinio sprendimo, kuris sustabdytų kovas.

„Tai yra kašalotas, kuris prarijo du regionus ir dabar sako: „įšaldykime konfliktą“, – kalbėjo V. Zelenskis, palygindamas Rusiją su didžiausiu dantytu banginiu.

„Tada jis pailsės ir po dvejų ar trejų metų užgrobs dar du regionus ir vėl pasakys: „Įšaldykime konfliktą“. Ir tai tęsis toliau ir toliau. Šimtas procentų“, – įsitikinęs V. Zelenskis.

Minsko susitarimai, kuriuos Kyjivas, spaudžiamas Vokietijos ir Prancūzijos, 2014 ir 2015 metais pasirašė su Rusija, leido Maskvai sustiprinti dalies Donbaso kontrolę ir susilpninti Ukrainą, o tai padėjo pagrindą šių metų invazijai.

Skaityti visą pranešimą