Zelenskis: derybos su Bidenu – lemiamos

Prieš 1 metus 41

„Tai buvo pokalbis, kuris priartins bendrą pergalę šiame kare, – po susitikimo spaudos konferencijoje sakė V. Zelenskis. – Galime ir turime daryti taip, kad būtent 2023–ieji taptų pergalės metais.“

Ukrainos prezidento biuro vadovas Andrijus Jermakas J. Bideno vizitą Ukrainoje pavadino „strateginiu“. „Bendras mūsų tikslas yra Ukrainos pergalė prieš Rusiją ir Ukrainos karių bei vakarietiškų ginklų triumfas“, – teigė jis „Telegram“ kanale.

Per netikėtą savo vizitą Ukrainoje J. Bidenas, be kita ko, paskelbė apie pusės milijardo dolerių papildomą paramą Ukrainai – į paketą bus įtraukta daugiau karinės įrangos, įskaitant artilerijos šaudmenis, daugiau „Javelinų“ ir haubicų.

„Šis pokalbis priartina mus prie pergalės, – sakė V. Zelenskis bendroje kalboje žiniasklaidai. – Šiandien mūsų derybos buvo labai vaisingos ... Jos buvo labai svarbios ir lemiamos“.

V. Zelenskis sakė, kad buvo tariamasi dėl naujų ilgojo nuotolio raketų, ir atkreipė dėmesį į J. Bideno pažadėtą papildomą paramą.

Taip siunčiamas „aiškus signalas, kad Rusijos bandymas atnaujinti puolimą neturės jokių šansų“, – sakė Ukrainos prezidentas, pasak kartu su J. Bidenu keliaujančių žurnalistų.

„Rusijos tikslas buvo ištrinti Ukrainą iš žemėlapio, – sakė J. Bidenas. – Putino okupacinis karas žlunga“.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą