Zelenska kreipėsi į JK parlamento narius: Ukrainai reikia ne tik pergalės, o ir teisingumo

Prieš 1 metus 47

O. Zelenska pasakytoje kalboje pabrėžė, kad Rusijos kariuomenės puolimą šiuo metu mėginančiai atremti Ukrainai „reikia ne tik pergalės – mums reikia teisingumo“. Pasak jos, būtų sunku pagalvoti, jei po Antrojo pasaulinio karo naciai nebūtų patraukti atsakomybėn, tad to paties reikėtų imtis ir Rusijos atžvilgiu.

Ukrainos pirmoji ponia paragino JK padėti Kyjivui įsteigti specialų tribunolą, kuriame Maskva turėtų atsakyti už savo karo nusikaltimus ir terorą.

Kalbėdama apie pastaruoju metu praktiškai visoje Ukrainos teritorijoje užfiksuotus didžiulius elektros tiekimo sutrikimus, O. Zelenska atkreipė JK parlamentarų dėmesį, kad chirurgai buvo priversti operuoti tamsoje, sustojo viešojo transporto paslaugų teikimas, smarkiai sutriko mobilusis ryšys. Ji taip pat kalbėjo apie Rusijos karių naudojamą seksualinį smurtą ir paminėjo 4 metukų mergaitės išprievartavimo atvejį.

Ukrainos pirmoji ponia pabrėžė, kad jos tautiečiai šiuo metu išgyvena panašų terorą, su kokiu per Antrąjį pasaulinį karą teko susidurti britams, kai jų miestus bombardavo nacistinė Vokietija. „Prašau jūsų nedidelės paslaugos tapti pasaulio lyderiais siekiant teisingumo, – kalbėjo O. Zelenska. – Mums reikia teisingumo, kad pasaulis galėtų išlikti.“

O. Zelenskos kalbą lydėjo parlamentarų plojimai.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą