Zalužnas nedalyvaus NATO karinio komiteto posėdyje dėl situacijos fronte

Prieš 11 mėnesius 61

Tai pareiškė NATO karinio komiteto vadovas admirolas Robas Baueris, pradėdamas Aljanso šalių kariuomenių vadų susitikimą, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Šiandieninėje diskusijoje nuo pat pradžių daugiausia dėmesio bus skiriama agresyviam Rusijos karui prieš Ukrainą. Rusija jau 15 mėnesių kariauja karą, kuris, kaip ji tikėjosi, turėjo trukti tris dienas. Galijotas susvyravo, nes Dovydas rodo išskirtinę ištvermę ir taktinį meistriškumą, remiamas 50 pasaulio šalių“, – sakė admirolas.

„Vakar gavau Ukrainos vyriausiojo vado, mūsų draugo Valerijaus Zalužno laišką, kad jo dalyvavimas net ir vaizdo konferencijos būdu yra neįmanomas dėl sudėtingos operatyvinės situacijos atremiant Rusijos agresiją. Nuoširdžiausi linkėjimai Ukrainos gynėjams“, - sakė R. Baueris.

Jis pažymėjo, kad Karinio komiteto nariai išklausys Ukrainos karinio atstovo prie NATO generolo majoro Serhijaus Salkucano informaciją.

Pasak admirolo R. Bauerio, Aljansas žengia į naują kolektyvinės gynybos etapą.

„Mes kolektyviai giname ne tik milijardo mūsų žmonių ir 31 valstybės fizinį saugumą, bet ir demokratines vertybes, kurias visi branginame“, – pabrėžė NATO karinio komiteto vadovas.

Kaip rašo „Ukrinform“, R. Baueris pasveikino Suomijos gynybos vadą, kuris pirmą kartą dalyvauja šiame susitikime kaip visateisės Aljanso narės atstovas, ir išreiškė viltį, kad netrukus jis galės tuos pačius žodžius tarti ir Švedijos gynybos vadui, kuris taip pat dalyvauja Karinio komiteto posėdyje kaip pakviestos šalies atstovas.

NATO karinis komitetas yra aukščiausias Aljanso karinio valdymo organas, kuris nustato gynybos ir ginkluotųjų pajėgų plėtros poreikius siekiant užtikrinti kolektyvinę sąjungininkų gynybą ir įgyvendinti NATO šalių vadovų politinius sprendimus.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą