„Žalgiryje“ liksiantis Čeburinas: šventė baigėsi, bet įspūdžiai – labai geri

Prieš 1 metus 74

Vilniaus „Žalgirio“ komandos pasaka Europoje pasiekė paskutinį knygos puslapį. Pirmą kartą klubo istorijoje Konferencijų lygos varžybose žaidusi sostinės komanda paskutinėse grupių etapo rungtynėse neįveikė svečių iš Slovakijos ir liko be atkrintamųjų.

„Žalgiris“ lemiamose rungtynėse 1:2 nusileido Bratislavos „Slovan“ komandai, su kuria pirmose rungtynėse išvykoje sužaidė nulinėmis lygiosiomis.

Vilniečius šiose rungtynėse tenkino tik pergalė – ji būtų atvėrusi duris į atkrintamąsias, nes Šveicarijoje akistata tarp „Basel“ ir Jerevano „Pyunik“ baigėsi palankiu rezultatu.

Nuo vasaros iki pat lapkričio mėnesio trukusi „Žalgirio“ kelionė Europoje buvo pažymėta saldžiomis pergalėmis ir skaudžiais pralaimėjimais. Po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjęs vilniečių ekipos vedlys Vladimiras Čeburinas buvo dėkingas savo auklėtiniams už kovą viso sezono metu.

„Pralaimėjome rungtynių pradžioje, – atvykęs į spaudos konferencijų salė sakė V. Čeburinas. – Neatsilaikėme prieš aukštą varžovų spaudimą, jie perėmė daug kamuolių ir kūrė pavojingas atakas. Labai norėjome įmušti, bandėme atakuoti, bet prarasdavome kamuolį, o jie pabėgdavo į kontratakas. Padarėme pakankamai daug klaidų. Nors antrojo kėlinio pradžioje sugrįžome į rungtynes, bet vėliau mums nepavyko suorganizuoti šturmo prie varžovų vartų. Išnaudojome daug jėgų ir energijos, bet rungtynes pralaimėjome. Ne viskas pavyko kaip norėjome.“

– Ar didelė rungtynių kaina ir įtampa prieš rungtynes galėjo pakišti koją „Žalgirio“ futbolininkams?

– Taip, jaudulys padarė savo, bet pagrindinė pralaimėjimo priežastis buvo klaidos rungtynių pradžioje.

– Kaip pakomentuotume praleistus įvarčius – ar jie krito po individualių klaidų?

– Įvarčius muša ir praleidžia visa komanda.

– K. Kažukolovas ir R. Oliveira aikštėje pasirodė antrojo kėlinio pradžioje. Kodėl nusprendėte rungtynes pradėti be Renano?

– Norėjome turėti du greitus žaidėjus puolime – Oyewusi ir Kyeremeh, o Renaną planavome leisti tada, kai mačo tempas bus lėtesnis.

– Po epizodo, kuomet M. Oyewusi buvo pargriautas baudos aikštelėje, pykote ant ketvirtojo arbitro. Kaip vertinate sprendimą neskirti baudinio ir bendrai visos teisėjų brigados darbą?

– Niekada nevertinu ir nevertinsiu teisėjų darbo. Visgi, manau, kad teisėjas praleido epizodą su Oyewusi, ten turėjo būti pražanga. Prieš jį nebuvo švilpiamos ir kitos smulkios pražangos.

– Antrajame kėlinyje tribūnose vyko ne patys gražiausi dalykai – „Slovan“ sirgaliai užsipuolė vilniečius. Kaip vertinate tokį svečių išsišokimą?

– Tokie dalykai nepuošia futbolo. Aš pats nelabai mačiau kas ten įvyko, bet galbūt tokios emocijos kilo iš įvykių aikštėje. Visi žinome, kad sirgaliai visa širdimi serga už savo komandą, o kartais įvykiai aikštėje gali pakurstyti aistras ir tribūnose.

– Pirmasis „Slovan“ įvartis galėjo būti įmuštas iš nuošalės. Kaip vertinate, jog Konferencijų lygoje nėra VAR sistemos?

– Daugelyje čempionatų ši sistema pasiteisino, todėl nelabai suprantu, kodėl ji nėra naudojama Konferencijų lygos grupių etape.

– Jūsų kelionė Europoje pasiekė finišo tiesiąją. Dėl ko labiausiai apmaudu?

– Labiausiai dėl pralaimėjimo išvykoje prieš „Pyunik“.

– Kokiais žodžiais apibūdintumėte visą kelionę – pradedant nuo atrankos ir baigiant šiomis rungtynėmis?

– Penktą kartą stovėjau prie šių durų ir pagaliau jos atsidarė. Svarbiausia, kad mes patekome į grupių etapą. Man tai buvo šventė nuo pirmų iki paskutinių rungtynių. Šventė baigėsi, bet įspūdžiai – labai geri. Pažvelgus į visus etapas, tiek atranką, tiek grupių varžybas, visose rungtynėse kovojome ir tikrai nebuvo rungtynių, kuriose pralaimėtume į vienus vartus, išskyrus susitikimą Norvegijoje.

– Ar kitą sezoną liksite „Žalgiryje“?

– Dar turiu metus galiojantį kontraktą.

– O kas labiausiai iš šios europinės kelionės įsiminė?

– Pergalė Malmėje. Žinoma, buvo ir daug kitų puikių momentų – dvikovos su „Basel“ ir „Ludogorec“, bet Malmėje pergalė buvo ryškiausia.

– Kokią žinutę norėtume pasiųsti „Žalgirio“ sirgaliams?

– Kiekvieną spaudos konferenciją pradedu nuo padėkos sirgaliams. Didžiausia padėka keliauja mūsų aktyviausiems sirgaliams, kurie kritiniais momentais duoda teigiamą impulsą komandai. Norėtųsi tokio palaikymo ir A lygoje, bet suprantame, kad iki to dar turime paaugti.

Skaityti visą pranešimą